Fenerbahçe'nin 5-1 galibiyetinde Cengiz yıldızlaştı, Tadic eleştirildi

Ömer Üründül, Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u 5-1 yendiği maçta Cengiz Ünder'in 4 gollük performansını övdü. Üründül, "Cengiz 3'ü çok güzel 4 golle maçın yıldızı oldu. Ama göz ardı edilmemesi gereken konu; bu büyük yeteneğin fizik kondisyonu bir devrelik" dedi.

12punto

Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u 5-1 mağlup ettiği maçın ardından, Dusan Tadic'in performansı üzerine Sabah yazarı Ömer Üründül bir değerlendirme yaptı.

Üründül, "Bana göre en büyük sorun İsmail Kartal'ın güven duyduğu Tadic... Sırp futbolcu, sadece koşmak değil, yürümekte dahi zorlanıyor. Bundan sonra Kartal'ın takımını eksik oynatıp oynatmayacağını görmek önemli olacak" dedi.

Üründül'ün maçla ilgili diğer görüşleri şu şekilde:

"Cengiz, attığı 3 harika gol ve 4 golle maçın yıldızı oldu. Ancak unutmamamız gereken bir konu var; bu büyük yetenek, fiziksel kondisyonu bir devrelik.

Szymanski, bir golün asistini yaptı ve bir penaltı kazandırdı. Ancak onun fiziksel düşüşü devam ediyor. Bir süre önce oynanan kritik Polonya-Çekya maçında takımın ana oyuncusu olan Szymanski'nin neden 85. dakikada oyuna girdiğini düşünmek önemli.

Bana göre en büyük sorun, İsmail Kartal'ın büyük bir güven duyduğu Tadic... Sırp futbolcunun tempolu oyunu, hem koşmak hem de yürümek konusunda zorluk yaşadığını gösteriyor. Kartal'ın bundan sonra takımını eksik oynatıp oynatmayacağını görmek önemli olacak.

İsmail, Ferdi ve Crespo zaten takımın her zamanki gibi dinamik ayaklarıydı. Sonuç olarak; Türk futbolunun köklü kulüplerinden İstanbulspor'un durumuyla ilgili üzülmemek elde değil!"