Formula 1'de rezalet: Rögar kapağı hasara yol açtı

Formula 1 Las Vegas Grand Prix'sinin ilk antrenman seansında pistte bulunmaması gereken bir rögar kapağı nedeniyle Ferrari pilotu Carlos Sainz'ın aracında büyük bir hasar oluştu. Konuya ilişkin Ferrari takımı lideri Fredrik Vasseur, "Formula 1 için bu durum kabul edilemez" dedi.

12punto

Formula 1'de 'rögar kapağı' hatası Carlos Sainz'ın aracında büyük bir hasar meydana geldi. Takım patronu Fredrik Vasseur olay hakkında Carlos Sainz'ın aracındaki hasarın çok büyük olduğunu ve bu durumun Formula 1 için kabul edilemez olduğunu söyledi.

Formula 1 şampiyonluğunu güvence altına alan Red Bull pilotu Max Verstappen'in 2023 sezonunun 22. yarışı Las Vegas'ta koşulacak.

Las Vegas Grand Prix'sinde ilk antrenman seansı tamamlanamazken Ferrari pilotu Carlos Sainz'ın aracında büyük bir hasar oluştu.

ANTRENMAN DEVAM EDEMEDİ

Sainz'ın aracı, alt kısmını bir rögar kapağına çarpması nedeniyle güç ünitesini kapattı. Sorunun yaşanmasının ardından pist üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda antrenman seansının devam edemeyeceği duyuruldu. Ayrıca Uluslararası Otomobil Federasyonu (FİA), ikinci antrenman seansının ertelendiğini açıkladı.

MOTOR VE GÜÇ ÜNİTESİ HASARI

Hasarın bir servete mal olduğunu söyleyen Vasseur, "Motor ve güç ünitesi çok büyük bir hasar aldı. Bu durum kabul edilemez. Bizim için bir servete mal oldu. Carlos'un seansını berbat ettik. 2. antrenman seansında kesinlikle olmayacağız." diye kaydetti.