Galatasaray Letonya'da beraberliğe razı oldu: 2-0 öne geçmişti

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Galatasaray 2-0 öne geçtiği maçta deplasmanda Letonya ekibi RFS ile 2-2 berabere kaldı.

12punto

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Galatasaray deplasmanda Letonya ekibi RFS ile mücadele etti.

Daugava Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın 12. dakikasında Galatasaray golü buldu. Mauro Icardi'nin kafasıyla indirdiği topa ayak koyan Dries Mertens takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Sarı-kırmızılılar 38. dakikada maçta farkı 2'ye çıkardı. Davinson Sanchez'in müthiş pasında savunma arkasına hareketlenen Yunus Akgün durumu 2-0'a getirdi.

RFS'nin bu gole cevabı ise gecikmedi. 40. dakikada Janis Ikaunieks'in vuruşunda kaleci Günay Güvenç gol izni vermedi seken topa bir kez daha vuran Ikaunieks farkı 1'e indirdi.

Galatasaray mücadelenin ilk yarısın 2-1 önde tamamladı.

Ev sahibi ekip 54. dakikada Lasha Odisharia ile bulduğu golle maçta dengeyi sağladı ve skoru 2-2'ye getirdi.

Galatasaray üstünlük sayısı için rakip kaleye yüklense de maçta başka gol olmadı ve mücadele 2-2'lik eşitlikle tamamlandı.

Galatasaray bu sonuçla puanını 4 yaptı, UEFA Avrupa Ligi'nin bütçe olarak en zayıf takımı olan RFS ise organizasyondaki ilk puanını aldı.

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Galatasaray sahasında İsveç ekibi Elfsborg ile mücadele edecek, RFS ise deplasmanda Eintracht Frankfurt ile karşılaşacak.

AVRUPA'DA SON 5 DEPLASMAN MAÇINI KAZANAMADI

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında deplasmanda çıktığı son 5 müsabakayı kazanamadı.

Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ilk deplasman maçında Manchester United'ı 3-2 yenen Galatasaray, sonrasında dış sahada Bayern Münih'e 2-1, Kopenhag'a 1-0 mağlup oldu.

Grubunu üçüncü tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda devam eden Galatasaray, sahasında 3-2 yendiği Çekya temsilcisi Sparta Prag'a deplasmanda 4-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

Galatasaray, üst üste dördüncü dış saha yenilgisini ise bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri play-off maçında İsviçre temsilcisi Young Boys karşısında 3-2'lik skorla yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip, son olarak RFS ile 2-2 berabere kalarak dış sahadaki galibiyet hasretini dindiremedi.

MERTENS, 4 GOLE ULAŞTI

Galatasaray'ın Belçikalı yıldızı Dries Mertens, bu sezon resmi maçlardaki 4. golünü attı.

Bu sezon Süper Lig'de 7 karşılaşmada 3 gol atan 37 yaşındaki yıldız oyuncu, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ikinci maçında ise ilk kez fileleri havalandırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 2, Turkcell Süper Kupa'da 1 müsabakada forma giyen Mertens, toplamda 12. resmi maçına çıktı.

YUNUS AKGÜN GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Galatasaray'ın altyapısından çıkan kanat oyuncusu Yunus Akgün, resmi maçlarda 3 gole ulaştı.

Sarı-kırmızılı takımda bu sezon ilk 11'in değişmezlerinden olan Yunus, 10. resmi maçına çıktı. Süper Lig'de 7 müsabakada 1 kez fileleri havalandıran 24 yaşındaki futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde ise PAOK müsabakasının ardından RFS maçında da gol sevinci yaşadı.