Galatasaray - PAOK maçını 3 golle kazandı. Oyuna sonradan giren Icardi golünü attı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçında Yunanistan'ın PAOK takımını konuk etti. Sarı-kırmızılı takım, sonradan oyuna giren Icardi'nin uzatmalarda attığı golle maçı 3-1 kazandı.

12punto

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçında Yunanistan'ın PAOK takımını konuk etti.

RAMS Park'ta oynanan mücadelenin ilk yarısında hem Galatasaray hem PAOK pozisyonlara girse de gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Karşılaşmanın 48. dakikasında Galatasaray öne geçti. Dries Mertens'in kullandığı kornerde Osimhen'in kafa vuruşunda top PAOK savunmasından Rahman Baba'ya çarparak ağlara gitti ve skor 1-0'a geldi.

PAOK mücadelenin 67. dakikasında maçta dengeyi sağladı. Sağ kanattan gelişen atakta Günay Güvenç'ten seken topu Ioannis Konstantelias ağlara gönderdi ve karşılaşmada durum 1-1 oldu.

Sarı-kırmızılılar 75. dakikada bir kez daha golü buldu. Ceza sahası içerisinde Victor Osimhen'in kafasıyla indirdiği topa iyi vuran Yunus Akgün maçta durumu 2-1 yaptı.

Galatasaray, oyuna sonradan dahil olan Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'nin 90+5. dakikada attığı golle skoru 3-1 yaptı ve UEFA Avrupa Ligi serüvenine galibiyetle başladı.

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Galatasaray, 3 Ekim Perşembe günü deplasmanda Letonya ekibi RFS ile mücadele edecek.

GALATASARAY, YUNAN TAKIMLARINA KARŞI 7. MAÇINDA 6. GALİBİYETİNİ ALDI

Galatasaray, PAOK mücadelesiyle Yunan takımlarına karşı 7. maçında 6. galibiyetini kazandı.

UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında Galatasaray sahasında karşı karşıya geldiği Yunan takımı PAOK’u 3-1 mağlup ederken, Yunan ekiplerine karşı üstünlüğünü de sürdürdü. Sarı-kırmızlılar bu maçla Yunan temsilcileriyle 7. kez oynarken, 6. galibiyetini elde etti. Geride kalan tek maçta ise yenildi.

Cimbom PAOK, Panathinaikos, Olympiakos ve Panionios ile oynadığı 7 müsabakada 12 gol kaydederken, 5 gol yedi.

AVRUPA'DA 3 MAÇ SONRA KAZANDI

Galatasaray, PAOK maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 3 maç sonra kazandı.

Sarı-kırmızılılar en son geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi son 16 turu play-off turu ilk maçında İstanbul’da Sparta Prag'ı 3-2 mağlup etmişti. Cimbom daha sonra oynadığı karşılaşmalarda Young Boys'a 2, Sparta Prag'a da 1 kez kaybetti.

YUNUS AKGÜN, AVRUPA KUPALARINDA İLK GOLÜNÜ ATTI

Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün, PAOK maçıyla birlikte Avrupa kupalarındaki ilk golünü kaydetti.

UEFA Avrupa Ligi ilk haftasında Galatasaray sahasında Yunan ekibi PAOK ile oynarken, sarı-kırmızılıların ikinci golünü Yunus Akgün attı. Müsabakanın 76. dakikasında Kaan Ayhan'ın sağ kanattan ortasında arka direkte Dries Mertens'in indirdiği topu Victor Osimhen, kale önüne Yunus'a aktardı. Onun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ve skor 2-1 oldu.

24 yaşındaki futbolcu böylece kariyerindeki Avrupa kupalarında ilk gol sevincini yaşadı. Yunus Akgün'ün bu sezon Süper Lig'de de 1 golü bulunuyor.

Müsabakaya 11'de başlayan Yunus 87. dakikada yerini Berkan Kutlu'ya bıraktı.