Milli atletlerden madalya gururu

Karadağ'da düzenlenen Ostrog Yarı Maratonu'nda yarışan Türk sporculardan Bahattin Üney ve Pınar Demir, bronz madalya kazandı.

12punto

Sekiz ülkenin katıldığı Büyükler Balkan Şampiyonası Karadağ'da düzenlendi.Ostraski Polumaraton 2024 Yarı Marotonu'na Pınar Demir, Mahsun Değer ve Bahattin Üney’le katılan milliler, şampiyonayı 2 bronz madalya ile tamamladı.

Türkiye Atletizm Federasyonunun açıklamasına göre, Niksiç şehrinde gerçekleştirilen yarışta büyük erkekler kategorisinde koşan milli atletlerden Bahattin Üney 3'üncü, Mahsun Değer ise 6'ncı oldu.

Böylece Türkiye, erkekler takım sıralamasında Karadağ ve Bosna Hersek'in önünde zirvede yer aldı. Büyük kadınlarda mücadele eden Pınar Demir de bitiş çizgisini 3'üncü sırada geçti.

Büyük erkeklerde birinci David Nikolli (Arnavutluk), ikinci Luke Mikallef Perconte (Malta), üçüncü ise Bahattin Üney (Türkiye) 1.11.01’lik derecesiyle bronz madalya kazandı.

Milli atlet Bahattin Üney 1.11.01’lik derecesiyle ferdi sıralamada üçüncü olarak bronz madalya kazanırken, Mahsum Değer ise 6. oldu ve takımlar derece toplamı sonunda Türkiye şampiyon oldu. Karadağ 2’inci olurken Bosna ise üçüncü olarak şampiyonayı tamamladı.

Büyük kadınlarda birinci Luiza Gega (Arnavutluk), ikinci Marinela Nineva (Bulgaristan), üçüncü olan Pınar Demir ise (Türkiye) 1.27.58’lik derecesiyle bronz madalya kazandı.