Real Madrid'in yıldızı Jude Bellingham hakkında soruşturma

LaLiga yönetimi, Real Madrid forması giyen Jude Bellingham hakkında Mason Greenwood'a yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.

12punto

İspanya LaLiga'da 20. haftanın erteleme maçında Real Madrid deplasmanda Getafe'yi 2-0 mağlup etti.

Real Madrid'e galibiyeti getiren golleri Joselu kaydetti.

Karşılaşmanın ikinci yarısındaki bir pozisyonun ardından Real Madrid'de Jude Bellingham'ın Getafe'den Mason Greenwood'a söylediği sözler yayına yansıdı.

Bu görüntülerin ortaya çıkmasından LaLiga, Jude Bellingham hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

GETAFE ŞİKAYET ETTİ

Getafe, Jude Bellingham hakkında konuyla ilgili LaLiga'ya şikayette bulundu.

LaLiga'dan yapılan açıklamada, "Getafe, LaLiga'ya şikayette bulundu ve konuyla ilgili standart prosedürler uygulanacak. Bunun için bir dudak okuma uzmanından rapor talep edildi." denildi.

"YÜZDE 97 EMİNİM"

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan dudak okuma uzmanı Jeremy Freemann, "Videoyu dikkatle analiz ettikten sonra, özellikle kullanıldığı bağlam göz önüne alındığında, söylenen kelimenin 'tecavüzcü' olduğundan yüzde 97 eminim." ifadelerini kullandı.

Bellingham'ın videosunu analiz eden Freemann, şu açıklamayı yaptı:

Dudaklardaki görsel ipuçları 'R' ve 'P' seslerinin varlığına işaret ediyor ve kelime keskin bir şekilde bitiyor gibi görünüyor. Ayrıca, Bellingham'ın belirgin bir Brummie lehçesi (Birmingham lehçesi) var gibi görünüyor ve ben de yorumumda bunu dikkate aldım. Bu görsel işaretlerin netliği ve uygulanabilir bir alternatif yorumun eksikliği göz önüne alındığında, bu sonuca oldukça eminim.

TECAVÜZDEN YARGILANMIŞTI

Greenwood, Greater Manchester polisi tarafından Ekim 2022'de tecavüze teşebbüs ve saldırı ile suçlanmıştı.

Önemli tanıkların soruşturmadan çekilmesi ve yeni kanıtların ortaya çıkmasının ardından Kraliyet Savcılığı "artık gerçekçi bir mahkumiyet ihtimali olmadığını" söylemesi üzerine suçlamalar Şubat 2023'te düşürüldü. Greenwood tüm suçlamaları reddetti.

Greenwood, Manchester United'dan Getafe'ye bir sezonluğuna kiralandı ancak kulübe asla geri dönmeyeceği düşünülüyor ve kariyerine İspanya'da devam etmesi bekleniyor.