Rio Ferdinand, Lille maçı sonrası Mourinho'yu topa tuttu

İngilizlerin efsane futbolcusu Rio Ferdinand, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'ya sert eleştirilerde bulundu. Fenerbahçe'nin Lille'e elendiği maçın ardından konuşan Ferdinand, "Bu akşam Lille karşısında Mourinho'nun neden artık Avrupa'da bir takıma teknik direktörlük yapamayacağını gördük. Hakemler hakkında endişelenmek yerine futbola odaklanmalıyız. Maçlar sahada kazanılır" dedi.

12punto

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Lille'e elenen Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, takımı aleyhine çalınan penaltıya ve hakemlere tepki gösterdi.

Mourinho'nun bu açıklamalarına, eski İngiliz futbolcu ve futbol yorumcusu Rio Ferdinand'dan tepki geldi.

"NEDEN ARTIK AVRUPA'DA TEKNİK DİREKTÖRLÜK YAPAMADIĞINI GÖRDÜK" 

T24'te yer alan habere göre, Lille karşılaşmasının ardından müsabaka hakkında BBC'de yorum yapan Rio Ferdinand, Jose Mourinho'yu eleştirerek şunları söyledi:

"Bu akşam Lille karşısında Mourinho'nun neden artık Avrupa'da bir takıma teknik direktörlük yapamayacağını gördük. Hakemler hakkında endişelenmek yerine futbola odaklanmalıyız. Maçlar sahada kazanılır"

OKAN BURUK'A GÖNDERME YAPMIŞTI

Lille maçının öncesinde basın toplantısında konuşan Jose Mourinho, Okan Buruk'a gönderme yaparak hakemleri eleştirmiş ve şunları söylemişti:

"Emin olduğum bir şey var o da Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, saha içine 4 metre girdiğinde kart görmüyor ama ben daha içerde kart görüyorum. Ya da bir oyuncu rakibinin suratına yumruk attığında oyuncu kart görmeyebiliyor. Bunları gördüm. Türkiye liginde oynanan maçlar saha içinde çok çetin geçiyor. Bize karşı oynayan takımlar sahada çok mücadele ediyor, maçları kazanmak kolay olmuyor. Takımlar iyi savunma yapıyor kontra atak yapıyor. Rakibin temposunu düşürmeyi biliyorlar. Bu anlamda zor bir lig burası. Açıkçası ben burayla sözleşme imzaladığımızda başkan bana 'burası kolay bir lig değil' demişti. Her maç zor geçiyor ki haklıydı. İzlediğim ilk hafta maçları bunu bana göstermeye yetti. Burası zorlu bir lig, kolay değil. Sadece üst sıralardaki takımlara karşı oynadığınız maçlar değil."