Sabalenka, Avustralya Açık'ta üst üste ikinci kez şampiyon!

Belaruslu Aryna Sabalenka, Avustralya Açık Tek Kadınlar Finali'nde Çinli Qinwen Zheng'i 2-0 yenerek üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaştı.

12punto

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, tek kadınlar finalinde Aryna Sabalenka, rakibi Qinwen Zheng'i 2-0 yenerek şampiyon oldu. Melbourne'de düzenlenen turnuvanın finalinde 2 numaralı seribaşı Sabalenka ile 12 numaralı seribaşı Zheng karşı karşıya geldi.

Bir saat 16 dakika süren mücadelede Sabalenka, kariyerinin ilk grand slam finalini oynayan Zheng'i 6-3 ve 6-2'lik setlerle mağlup etti. Bu zaferle Sabalenka, Avustralya Açık'ta üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaştı.

Belaruslu tenisçi, turnuvayı set vermeden kazanarak, 2012 ve 2013 yıllarında bu başarıya ulaşan Victoria Azarenka'dan bu yana Avustralya Açık'ta üst üste iki kez tek kadınlar zaferi yaşayan ilk tenisçi oldu.

FİLİSTİN BAYRAĞI AÇILDI

Final sırasında tribünde bir seyirci, Filistin bayrağını açarak "Özgür Filistin" ve "Ateşkes şimdi" sloganları attı. Sloganlar sırasında kısa süreli bir oyun durumu yaşandı, ancak oyun daha sonra devam etti.