Suda yaşam için yüzecek

Manş Denizi, Catalina, Cebelitarık ve Cook boğazlarını geçerek ülkemizde bu düzeye ulaşan ilk kadın yüzücü unvanını elde eden İzmirli sporcu Bengisu Avcı, Kuzey Kanalı’nı da aşarak Okyanus Yedilisi’ndeki beşinci parkuru geride bırakmayı hedefliyor.

12punto

İzmirli Bengisu Avcı, Okyanus Yedilisi’nde dört farklı boğazı yüzerek geçen ilk Türk kadını unvanıyla tanınıyor ve şimdi beşinci geçişi için İrlanda'ya gitti. Gıda takviyesi markası Sidrex’in sponsorluğunda, önümüzdeki iki gün içinde İrlanda'nın Donaghadee bölgesinden yüzmeye başlayacak olan "Okyanus Kızı" lakaplı Avcı, 35 kilometrelik rotayı tamamlayarak İskoçya'nın Portpatrick kıyılarına ulaşmayı hedefliyor. Yaklaşık 11 saat sürecek olan bu zorlu yüzüşte, Avcı 13 derece soğukluktaki sularda mücadele edecek. Geçişi başarıyla tamamladığında, bu seviyeye ulaşan ilk Türk kadın olarak kendi rekorunu bir kez daha kırmış olacak. Kesin yüzme tarihi ise deniz ve hava koşullarına bağlı olarak belirlenecek.

Suda yaşam için yüzecek

Bengisu Avcı, Sidrex sponsorluğundaki bu geçişini Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 Küresel Amaç arasındaki yer alan “Sudaki Yaşam” için gerçekleştirecek. Her kanalda yüzme ile sosyal sorumluluk projelerini bir araya getiren İzmirli yüzücü, daha önce Koruncuk Vakfı ve yine Sudaki Yaşam için kulaç atmıştı. Bengisu Avcı, Nisan ayındaki Maratonİzmir’de ise Sağlıkta Kalite Derneği’nin marka elçisi olduğu Sidrex ile birlikte hayata geçirdiği Hayat Kurtaran Bileklikler için koşmuştu.

Canlı yayınlanacak

İzmirli sporcu, Okyanus Yedilisi’de bugüne kadar Manş Denizi, Catalina, Cebelitarık ve Cook boğazlarını yüzerek aştı. Manş Denizi ve Cebelitarık’ı en kısa sürede geçen Türk, Catalina’yı geçen ilk Türk kadın unvanlarını elinde bulunduran Bengisu Avcı, ayrıca Triple Crown onuruna da ulaşmayı başardı. Bengisu Avcı’nın kanal geçişi, Bengisu Avcı ismini taşıyan resmi Instagram hesabından canlı olarak yayınlanacak.