Türkiye'nin Olimpiyatlar tarihinde bir ilk... Milli yüzücü Kuzey Tunçelli finale yükseldi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli yüzücü Kuzey Tunçelli, finale yükseldi. 16 yaşındaki Kuzey Tunçelli, Türkiye'nin olimpiyat oyunları tarihinde final yüzmeye hak kazanan ilk sporcusu oldu.

12punto

2024 Paris Olimpiyat Oyunları tüm hızıyla devam ediyor. Milli yüzücü Kuzey Tunçelli tarihi bir başarıya imza atarak Türkiye'ye ilki yaşattı. Finale yükselen 16 yaşındaki milli yüzücü bu kategoride Türkiye'den finalde boy gösterecek ilk sporcusu oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli yüzücü Kuzey Tunçelli, erkekler 1500m elemelerinde 14:45.27'lik derecesiyle toplam 4 seri sonunda 5. sırada yer aldı ve en hızlı 8 sporcunun yarışacağı finale yükseldi. Türkiye'nin olimpiyat oyunları tarihinde final yüzmeye hak kazanan ilk sporcusu olan 16 yaşındaki Kuzey Tunçelli'nin yarışı 4 Ağustos Pazar saat 19.37'de başlayacak.

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK: HARİKASIN EVLADIM

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, X platformundan yaptığı açıklama ile de milli yüzücü Kuzey Tunçelli'yi tebrik etti. Bak, paylaşımında "İlk benden duyun istedim: Olimpiyat tarihimizde yüzmede ilk kez finaldeyiz. Tebrikler Kuzey, harikasın evladım" dedi.