UEFA: Avrupa Süper Ligi kararı, onaylanmasını değil, teknik bir eksikliği gösteriyor

UEFA, Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi davasına ilişkin kararının, Avrupa Süper Ligi'nin onaylanması anlamına gelmediğini açıkladı. UEFA'nın yaptığı açıklamada, "Avrupa Adalet Divanı'nın bu kararı, Avrupa Süper Ligi'nin onaylanması veya doğrulanması anlamına gelmemektedir. Alınan karar, aslında UEFA'nın ön yetkilendirme çerçevesinde, önceden var olan ve zaten kabul edilmiş teknik bir eksiğin altını çizmektedir" ifadeleri yer aldı.

12punto

UEFA, yaptığı açıklamada, "UEFA, kurallarının sağlamlığından ve özellikle bunların tüm Avrupa yasalarına uyduğundan emindir" ifadesini kullanarak Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi davasına ilişkin kararının, Avrupa Süper Ligi'nin onaylanması anlamına gelmediğini vurguladı.

Açıklamada ayrıca, Avrupa Adalet Divanı'nın FIFA ve UEFA kurallarını değerlendirdiği ve özellikle bu kuralların şeffaf, objektif, ayrımcılık yapmayan ve orantılı olma gerekliliğiyle ilgili bir yapıya sahip olmadığına dair bir karara vardığı belirtildi. UEFA'nın kurallarının sağlam olduğu ve Avrupa yasalarına uygun olduğu vurgulandı.

Avrupa Süper Ligi girişimi hatırlatılarak, 2021'de Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüplerinin katılımıyla başlatılan bu girişimin FIFA ve UEFA tarafından sert bir şekilde eleştirildiği ve bu kulüplerin daha sonra çekildikleri ifade edildi. UEFA ve FIFA'nın, çekilmeyen üç kulübe yaptırımlar uygulama tehdidinde bulunmuştu.