Yusuf Dikeç selamı yaygınlaşıyor: Duplantis'ten sonra Berke Akçam'da o hareketi yaptı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Erkekler Sırıkla Atlama Finali'nde İsveçli atlet Armand Duplantis altın madalya kazanırken Yusuf Dikeç selamı yapmıştı. Son olarak; erkekler 400 metre engelli repesaj yarışında mücadele eden sporcumuz Berke Akçam da yarı final başarısı elde ettiği mücadelede aynı selamı yaptı.

12punto

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Erkekler Sırıkla Atlama Finali'nde İsveçli atlet Armand Duplantis, sırıkla atlamada kendisine ait dünya rekorunu geliştirerek altın madalya elde etti. 

Olimpiyat rekoru kıran Armand Duplantis, rekor kırdıktan sonra milli atıcı Yusuf Dikeç'in ikonikleşen eli cebinde atış pozunu verdi.

Bugün de X'in ve Space X'in sahibi Elon Musk, Dikeç'in ikonikleşen atışıyla ilgili bir paylaşımda bulunmuştu.

DİKEÇ SELAMI YAYGINLAŞIYOR

Son olarak Paris 2024'te erkekler 400 metre engelli repesaj yarışında mücadele eden sporcumuz Berke Akçam, 48.72'lik derecesiyle serisini ilk sırada tamamladı ve yarı finale kaldı.

Başarısının ardından konuşan Berke Akçam, "Aşırı mutluyum, bu yaşımda ilk olimpiyatımda yarı final gördüm. İnşallah yarın daha güzel olacak ve finale oynamaya çalışacağız. Yusuf Dikeç'in hareketi çok güzel. İnsanın rahat olduğunu gösteren bir hareket, artık emoji oldu. Umarım telefon emojilerine de gelir" dedi.

Berke Akçam "Türkiye olarak şov yapıyoruz, güzel dereceler yapıyoruz. Biraz tribüne oynadım, alkış yaptırdım" diyerek sözlerini noktaladı.