Espresso nasıl yapılır ?

Espresso, yoğun aroması ve güçlü tadıyla kahveseverlerin vazgeçilmezi olan bir kahve türüdür; bu özel içecek, doğru malzemeler ve tekniklerle hazırlandığında, kahvenin en saf halini sunar. Peki, espresso nedir ve nasıl yapılır?

12punto

Espresso nedir?

Espresso, kahve çeşitleri arasında adını en sık duyduğumuz türlerden biridir. Tek başına yoğun ve lezzetli bir kahve olduğu gibi, içine eklenen süt ve diğer malzemelerle Latte, Cappuccino, Americano gibi kahve türlerinin de özünü oluşturur.

Espresso Kahve Nasıl Yapılır ?

Espresso yapmanın birden fazla yolu vardır fakat lezzetli ve yoğun bir espresso demlemek için espresso makinesine ihtiyaç duyulur. Espresso makinesinin yüksek basıncı, kahvenin hızlıca demlenmesini ve yüksek gövdeli, yoğun bir espresso elde edilmesini sağlar.

İşte espresso yapmak için gerekenler;

10 gr ince öğütülmüş kahve

9 bar su basıncı

30 ml içme suyu

85-94°C sıcaklık

15-20 kg sıkıştırma basıncı

24-27 saniye akış (drip) süresi

Makinesiz espresso nasıl yapılır?

Evde espresso kahve nasıl yapılır sorusunun cevabı: moka pot kullanmaktır. Tam olarak espresso olmasa da ortaya çıkan kahve en az makinada yapılmış espresso kadar sert ve lezzetli olur. Moka pot ile kahve hazırlamak için tek yapmanız gereken birkaç adım izlemek.

Moka Pot ile Yapımı 

Moka potun alt bölümüne kaynamış su koyun.

Orta bölümüne espresso için çekilmiş kahveyi yerleştirin.

Moka potu orta ateşe koyun ve yavaş yavaş kaynamasını bekleyin.

Kaynadıktan sonra alt haznedeki su, kahvenin aromasını alarak üst haznede toplanacak.

Fokurdama sesini duyduğunuzda kahveyi ocaktan alın.