Maden suyunun faydaları

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için su tüketiminin önemi artık herkesin bildiği bir gerçek. Vücudumuz için gerekli vitamin ve minerallerin yeterli miktarda alınması için maden suyu da eşsiz bir kaynak olarak duruyor. İşte maden suyunun faydaları...

12punto

Maden suyu, uzun yıllardır tüketilen ve içerdiği minerallerle bilinen bir içecektir. Lezzetli olmasının yanı sıra faydalı olduğu düşünülen bir içecek tercihidir.

İçeriğindeki mineraller bazı insanların sindirim sistemine yardımcı olabilir.

Serinletici bir içecek olması da tercih edilme sebeplerindendir.

Maden suyunun insan sağlığına çok sayıda faydası bulunmaktadır.

MADEN SUYU FAYDALARI

  • Kalsiyum ve florür içeriği kemik gelişimi ve sağlığı, diş sağlığı, kanın pıhtılaşması için fayda sağlıyor.
  • Özellikle yaş almayla bağlantılı olan kemik erimesi sorunu yaşayanların günde 1 bardak doğal maden suyu içmesi öneriliyor.
  • Hamilelik döneminde içilen maden suyu bebeğin gelişimi için annenin mineral ihtiyacını karşılamasına yardım ediyor.
  • Sıvı ve elektrolit dengesini düzenleyen ve sinir-kas sisteminin sağlıklı çalışması için gerekli olan sodyum da maden suyuyla alınan minerallerden biri.
  • Kalp sağlığının korunmasında enerji üretimine, kasların düzenli çalışmasından kan basıncının kontrol edilmesine farklı etkilere sahip magnezyum ihtiyacı yine maden suyu içilerek karşılanabilir.
  • Yine kasların görevini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine yardım eden potasyum, doğal maden suyunda bolca bulunur.