Suna Yıldızoğlu'ndan eski eşi Kayhan Yıldızoğlu'na veda: 'Dostluğumuz saygıyla sürdü'

Kayhan Yıldızoğlu, 90 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncunun ölümünün ardından eski eşi Suna Yıldızoğlu, yaşadığı üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi: "Soyadını taşımaktan hep onur duydum. Evliliğimiz bittikten sonra dostluğumuz saygıyla sürdü"

12punto

Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu, 90 yaşında hayata veda etti. Yıldızoğlu'nun vefatı sevenlerini yasa boğdu.

Eski eşi Suna Yıldızoğlu da Kayhan Yıldızoğlu'nun ölüm haberiyle sarsıldı.

1976-1978 arasında Kayhan Yıldızoğlu ile evli kalan oyuncu Suna Yıldızoğlu, duygusal bir mesaj yayımladı.

Kayhan Yıldızoğlu ile iki yıl süren evliliğin ardından dostluğu devam eden Suna Yıldızoğlu, eski eşinin soyadını kullanmaya devam etti.

'ZEKİ VE BİLGİLİ İNSANDIN'

Yaşadığı üzüntüyü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dile getiren Suna Yıldızoğlu, "İç dünyamı keşfeden insan, ne kadar çok öğrendim senden. Aşk bitince sevgi ve saygıyla dostluğumuz sürdü. Zeki, esprili, kültürlü, bilgili insan, soyadını taşımaktan hep onur duyduğum insan, huzur içinde uyu... Kalbimde, annem ve babam gibi, hep yaşıyor olacaksın" ifadelerini kullandı.

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?

Kayhan Yıldızoğlu, 26 Aralık 1936 tarihinde İstanbul Yeşilköy'de büy çocuğu olarak doğdu. Babası Rahmi Bey Çerkez asıllı bir Ziraat Mühendisi, annesi Giritli bir öğretmendir. 1952'de babası bakanlıkta müsteşarlık için Ankara'ya tayin olur, ve Ankara'ya taşınırlar. Böylece liseyi Kavaklıdere'deki lisede okur. Liseden sonra ailesinin isteğiyle hukuk fakültesinde okur ama 3. sınıfa geldiğinde okulu bırakır.

Askerliğini 1957'de İstanbul'da yedek subay olarak yaptıktan sonra iz komiseri olur. Burada tanıştığı Türkan Suner hanım ile evlenir. Bu evlilikten iki de kızı olur. Ama birkaç yıl sonra boşanır. Ayrılığın ardındanŞener Şen'le birlikte Cihangir'de bir evde üçbuçuk sene geçirir.

Tiyatrocu Muhsin Ertuğrul ile kendi iş yerinde tesadüfen tanışır ve seçmelere davet edilir, seçmeler neticesinde İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda 20 yılını geçirir tiyatroda.

İlk filmini 1966 yılında çeviren Kayhan Yıldızoğlu, 180'e yakın filimde rol almış, ayrıca televizyon dizilerinde oynamıştır. Türk Sineması'nda genellikle rahip, doktor, komiser, profesör, haydut, eşkiya vb. yardımcı rollerde oynamıştır.

Kayhan Yıldızoğlu, 9 Mart 2024 tarihinde yaşamını yitirmiştir.