'Türk, Müslümansa Türk’tür' sözlerine 12punto yazarı Naim Babüroğlu’ndan yanıt

12punto yazarlarından Naim Babüroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın metin yazarı Aydın Ünal'ın 'Her Müslüman Türk değildir ama Türk, Müslümansa Türktür' sözlerine cevap verdi. Babüroğlu, 'tarihte 16 Türk devletinin hepsi Müslüman mı? dedi.

12punto

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın metin yazarı Aydın Ünal geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ''Her Müslüman Türk değildir ama Türk, Müslümansa Türk’tür" demişti. Ünal ayrıca Türkiye'deki Suriyelilerle ilgili olarak "Suriyeli misafirler Türkiye’ye yük değil, tam tersine yük alıyorlar" ifadelerini kullanmıştı. 

12punto yazarlarından Naim Babüroğlu ise Aydın Ünal'a sosyal medya hesabından cevap verdi. Babüroğlu; 'Büyük Hun İmparatoru Mete Han'ın veya Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan 16 Türk Devleti'nin hepsi Müslüman mı?' dedi. 

NAİM BABÜROĞLU'NUN AYDIN ÜNAL'A VERDİĞİ CEVAP ŞU ŞEKİLDE

Yoruldum yazmaktan…

-Müslüman olmayan Büyük Hun İmparatorluğu hükümdarı Mete Han, Türk değil mi mesela? M.Ö. 209’da kurulan Türk Ordusu Türk değil miydi?

-Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan 16 Türk Devleti’nin hepsi Müslüman mı?..

-Büyük Hun, Batı Hun, Avrupa Hun, Ak Hun, Göktürk, Avar, Hazar, Uygur Devleti Müslüman olmadıkları için Türk değiller mi? Müslüman olmadıkları için Türklükten mi reddedilecek?..

-Şu anda yaşayan Çuvaş, Gagavuz, Karay, Altay, Tuva, Yakut, Hakas, Sarı Uygur Türkleri Müslüman olmadıkları için Türk sayılmayacaklar mı? Siz Müslüman olmadığınız için Türk olamazsınız mı denilecek?..

Macaristan da kendine Türk diyor. 

Bu kadar bilgi eksikliği iyi değil.