Avukatı 'travmatik bir hayatı var' demişti... Dilan Polat'ın hayat hikayesi ortaya çıktı

Dilan Polat ve Engin Polat ile birlikte 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dilan Polat'ın avukatı savunmasında, "Dilan Polat'ın babası, eşini öldürdü. Dilan'ın travmatik bir hayatı var" demesinin üzerine 2001 yılındaki cinayet tekrar gündeme geldi. Dilan Polat'ın babası Rıfat Doğu, eşi Nihal Ayhan Doğu'yu neden ve nasıl öldürdü? İşte Dilan Polat'ın merak edilen hayat hikayesi...

12punto

Müslim SARIYAR / 12punto.com.tr

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çiftiyle birlikte 24 şüpheli yakalandı.
 
Mahkemeye sevk edilen 12 kişi tutuklanarak cezaevine girdi.
 
Dilan Polat'ın avukatı mahkeme salonundaki savunmasında, "Dilan Polat'ın babası annesini öldürdü. Travmatik bir hayatı oldu. 17 yaşındayken Engin Polat'la evlendi" demesinin ardından 8 Ekim 2001 yılında Kocaeli Körfez'de meydana gelen cinayet tekrar gündeme geldi.

RIFAT DOĞU, EŞİNİ SİLAHLA ÖLDÜRDÜ

O dönem baz istasyonları olduğu öne sürülen Dilan Polat'ın babası Rıfat Doğu, annesi Nihal Ayhan Doğu'yu silahla öldürdü.
 
Geçtiğimiz aylarda Katarsis adlı programa katılan Dilan Polat cinayet sırasında 11 yaşında olduğunu belirterek cinayet gününü şöyle anlatmıştı:
 
"Babamın beyin tümörü vardı. Bir atak sırasında annemi öldürdü. Annemi öldürse de o benim babam. Onu çok seviyorum. Babamın annemi öldürme sebebini bilmiyorum. 11 yaşındaydım. Babam hatırladığım kadarıyla maçlardan sonra silahla havaya ateş ederdi. O silah hep evdeydi. İnanın o geceyi bilmiyorum. Bu nedenle kendime çok kızıyorum.
 
Annem kanlar içerisinde yatıyordu. O an Sıla bana, 'Bak ketçap o' dediğini hatırlıyorum. Ketçapı her gördüğümde aklıma geliyor. Silah sesini duyan hiç kimse gelmedi. Herkes korkmuştu sanırım silah sesinden. 7 tane kurşun saydım ben. Karşı komşumuz olan teyze geldi. Hemen peşinden de polisler, ambulans, dayımlar ve teyzemler geldi"

'EL ELE TUTUŞUP ÇATIDAN AŞAĞI ATLAYACAKTIK'

O an şu geldi aklıma. Şimdi gelecekler 'Annen öldü' diyecekler. İşte o an Sıla'yla el ele tutuştuk ve çatıdan aşağı atlayacaktık. O sırada Can Doğu geldi vazgeçtik. Teyzemler alıp evlerine götürdü. Can o zamanlar iki yaşındaydı. Hatta yerde kanlar içerisinde yatan annemi emmek bile istemişti. 1 ay boyunca Can'ı ben emzirdim..."