Az malzemeli, tam tutan nefis pratik browni tarifi

Çikolata tutkunlarını mest edecek az malzemeli browni nasıl yapılır?

12punto

Tatlı krizlerinin vazgeçilmezi olan brownie, hem pratik yapımı hem de yoğun çikolata lezzetiyle damakları şenlendiriyor. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, nefis bir brownie tarifi!

MALZEMELER

2 adet yumurta

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı margarin veya tuzsuz tereyağı

1 paket bitter çikolata

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı kakao

1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu

1 çay bardağı un

YAPILIŞI

Çikolata ve yağı eritin

Küçük bir tencereye margarin veya tereyağını alın, üzerine bitter çikolatayı ekleyin. Kısık ateşte çikolata tamamen eriyene kadar karıştırarak eritin ve oda sıcaklığında biraz soğumaya bırakın.

Yumurtaları ve şekeri çırpın

Bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri, karışım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.

Çikolatalı karışımı ekleyin

Erittiğiniz çikolata-yağ karışımını çırptığınız yumurta ve şeker karışımına ekleyin, güzelce karıştırın.

Kuru malzemeleri ekleyin

Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karıştırın. Bu kuru malzemeleri çikolatalı karışıma ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar spatula ile karıştırın.

Kalıba dökün

Karışımı yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kare veya dikdörtgen bir fırın kabına dökün ve spatula ile yüzeyini düzeltin.



Afiyet olsun!