BBC Maraş dondurmasını kaleme aldı: Ülkenin en iyisi
BBC, Doğu Akdeniz'in ünlü lezzeti Maraş dondurmasını sayfalarına taşıdı. Amerikalı gazeteci Paul Benjamin Osterlund'un kaleme aldığı haberde, Maraş dondurmasının kendine has yoğun yapısı ve geleneksel üretim süreci vurgulandı
12punto
Birleşik Krallık'ın kamu yayımcısı BBC, Doğu Akdeniz'den çıkan bir lezzete sayfalarını açtı. Paul Benjamin Osterlund imzasıyla yayımlanan haberde Maraş dondurması işlendi. Bu soğuk tatlının koyu, yoğun ve uzayan yapısıyla dünyadaki benzerlerinden ayrıldığı bildirildi.
İstanbul'daki Bayrampaşa'ya Maraş dondurması için gittiğini söyleyen yazar, "ülkenin en iyisi" ifadesini kullanıyor.
Uzun süredir Türkiye'de yaşayan Amerikalı gazeteci, bu dondurmanın külahta değil, bıçak ve kaşıkla tabakta yendiğini söylüyor.
Yarım yüzyıldır Maraş dondurması yapan Mehmet Vanlı, bu işi Mado'nun sahibi olan ailenin abisi Osman Kanbur'dan öğrendiğini anlatıyor.
DEPREME RAĞMEN DONDURMA MİKTARI ARTIYOR
Bayrampaşa'daki dükkanında Amerikalı gazeteciyle konuşan Vanlı; süt, salep ve pancar şekerinin olmazsa olmaz olduğunu belirtirken keçi, koyun ve inek sütlerinin karışımını kullandıklarını söylüyor.
2023 şubatında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlere rağmen üreticiler dondurma miktarını artırmayı başardı. 2022'de 100 bin ton olan ihracat rakamı, sonraki yıl 120 bin tona çıkarıldı.