Behzat Uygur-Nejat Uygur kimdir? Nejat 2 kimdir?

Behzat Uygur ile Nejla Uygur'un 33 yıllık evliliklerinden olan Nejat Uygur, sosyal medyada gündem oldu. Peki Nejat Uygur, Nejat Uygur 2 olarak da bilinen Nejat Uygur kimdir? İşte detaylar...

12punto

Behzat Uygur, 21 Nisan 1963 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Tiyatrocu Nejat Uygur ve Nejla Uygur çiftinin beş oğlundan en küçüğüdür. Tiyatro sahnesine adımını 1987 yılında Ankara'da, babası Nejat Uygur'un "Hastane mi Kestane mi" oyunuyla atmıştır. Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, doğdukları günden itibaren "Nejat Uygur Tiyatrosu"nda birçok oyunda yer almışlardır. Bu süreçte edindikleri bilgi birikimi ve deneyimle, 1991 yılında "Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu"nu kurarak tiyatro sahnelerinde aktif bir şekilde yer almışlardır.

Süheyl/Behzat Uygur Tiyatrosu'nun kurulmasının ardından, "Boynuz Kulağı Geçer", "Üç Salakşörler", "Hişt Hişt Teleköle" ve "Kodum mu Oturturum" gibi oyunlarla 11 yıl boyunca aralıksız bir şekilde tiyatro sahnelerinde performans sergilemişlerdir. Behzat Uygur, hem tiyatro alanındaki çalışmalarıyla hem de sahnelerindeki başarılarıyla tanınan bir sanatçıdır.

Behzat Uygur, Çiğdem Hanım ile evli olup Nejat Uygur II ve Behzat adında iki oğlu vardır.

Nejat Uygur, 1 Ocak 1995 tarihinde İstanbul'da doğdu. Lise eğitimini TED İstanbul Koleji'nde tamamladıktan sonra üniversite eğitimi almayarak, doğrudan aile mesleği olan ve kendisine oldukça ilgi duyduğu oyunculuk kariyerine adım attı. Oyunculuk serüvenine sosyal medyada çektiği videolarla başlayan Uygur, daha sonra televizyon dizilerinde de yer almaya başladı.

Uygur, tanınmış bir isim olmak için ilk adımlarını "Bizim Hikaye" dizisinde canlandırdığı Hikmet karakteriyle atmıştır. Bu rolüyle dikkat çeken Uygur, oyunculuk kariyerine olan devam etmiş ve tanınırlığını artırmıştır.