Belgeselci ve görüntü yönetmeni Koray Kesik gözaltına alınmıştı: MLSA bu karara itiraz etti

Görüntü yönetmeni ve belgesel sinemacı Koray Kesik, İzmir'deki evine yapılan polis baskınında gözaltına alındı. MLSA, belgeselci Koray Kesik’in gözaltı işlemlerine itiraz etti.

12punto

Görüntü yönetmeni ve belgesel sinemacı Koray Kesik, gece saatlerinde İzmir’de kaldığı evde gözaltına alındı. Hakkındaki suçlamalar hakkında bilgi bulunmayan Kesik'in savunmasına destek olmak üzere MLSA Hukuk Birimi, İzmir'de hazır bulunacak.

MLSA avukatları, müvekkillerinin derhal serbest bırakılmasını veya ifade vermek üzere dosyasıyla birlikte savcılığa sevk edilmesini talep etti. İtirazda ayrıca arama, el koyma ve inceleme izni kararlarının iptal edilmesi, müdafi ile görüş kısıtlılığının kaldırılması ve dosya inceleme kısıtlılığının sona erdirilmesi istendi.

KORAY KESİK KİMDİR?

Kesik, 1971 yılında Giresun’da doğdu. Kariyerine 1993 yılında VTR Araştırma Yapım Yönetim şirketinde asistan olarak başladı.

Belgesel, sözlü tarih, tanıtım filmi ve reklam filmleri alanında geniş bir deneyime sahip olan Kesik, 2008 yılından itibaren bağımsız olarak farklı yönetmenlerle belgesel filmlerde görüntü yönetmenliği yapmaya devam ediyor.