Bilim insanları camda zaman yolculuğu kanıtları buldu!

Alman bilim insanları, cam gibi belirli malzemelerin yapısındaki zamanın "karıştırılmasına" dair kanıtlar keşfetti. Bu bulgu, zamanın her zaman doğrusal bir şekilde ilerlemediğini ve bazı malzemelerin moleküler düzeyde zamanı tersine çevirebildiğini gösteriyor.

12punto

Bilim insanları, mikroskobik düzeyde dahi, zaman yolculuğunun varlığına dair kanıtlar buldular.

Darmstadt Teknik Üniversitesi'ndeki iki araştırmacının çalışması, belirli malzemelerin yapılarında zamanın etkili bir şekilde 'karıştırılmasına' odaklanıyor.

Independent'ın haberine göre; zamanın doğrusal bir şekilde hareket etmediği ortaya çıktı. Araştırma, malzemelerin bileşiminin zaman içinde nasıl değiştiğini inceledi.

Cam, günlük hayatta sıkça kullandığımız eşyalar arasında en ilginç yapıya sahiptir. Geleneksel moleküler yapıların aksine, cam molekülleri sürekli olarak yeni yerlere yerleşiyor. Bu nedenle cam, moleküler düzeyde zamanı adeta tersine çeviriyor.

Bu fikri test etmek için cam yapılar, dağınık lazer ışığı kullanılarak izlendi. Cam örneklerinin yeni düzenlemelere doğru ilerlediği ve yeniden şekillendiği gözlemlendi.

Profesör Blochowicz, "Moleküllerdeki küçük dalgalanmaların ultra hassas bir video kamera kullanılarak belgelenmesi gerekiyordu. Moleküllerin etrafta sallanmasını izleyemezsiniz" dedi.

Camın içsel hareketi nedeniyle bilim insanlarının değişikliklerin ileri mi yoksa geri mi olduğunu belirlemesi mümkün değil.

Bu düşündürücü bir konu; belki insanları zaman yolculuğuna daha da yaklaştırmayacak, ancak günlük hayatta kullandığımız bazı malzemelere dair düşüncelerimizi kesinlikle değiştirecek.

Bu araştırma, 2023'te zaman yolculuğunun teorik olarak nasıl mümkün olabileceğine dair genel anlayışımızı değiştirebilecek yeni bir çalışmanın ardından geldi.

Araştırma aslında herkesin zamanda geriye gidebileceği fikrini dışlıyor. Evrensel zamanın yalnızca tek bir yönde ilerleyebileceğini ve bunun, ışık ve diğer nesnelerle ilişkisi üzerine yeni bir çalışma ile mümkün olduğunu belirtti.