Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca: 'Film için bizden izin alınmadı, yok sayılmam üzücü'

Yönetmen Yüksel Aksu tarafından sanatçı Cem Karaca'nın hayatını beyazperdeye taşıyacak olan 'Cem Karaca’nın Gözyaşları' filmi kamuoyunda tartışılıyor. Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, "Bu film için benden izin alınmadı. Cem'in hayatını anlatan önemli bir film projesinde eşi olarak yok sayılmam beni üzdü. Bu durum Cem'i de çok yaralardı. İyi ki bu vefasızlığa şahit olmadı" açıklamasında bulundu.

12punto

12punto.com.tr / Arif HÜR

Anadolu rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca’nın hayatını anlatan Cem Karaca’nın Gözyaşları filmi izleyiciyle buluşmak için geri sayıma geçti.

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, yönetmen Yüksel Aksu tarafından çekilen ve başrolünde İsmail Hacıoğlu'nun yer aldığı filmle ilgili kendisinin rızasının olmadığını açıkladı.

'BU PROJEDE YOK SAYILMAM BENİ ÜZDÜ'

"Yasal mirasçı olarak benden izin alınmadığı için dava açmak zorunda kaldım" diyen İlkim Karaca sözlerine şöyle devam etti:

"Zaten iki kişi olarak mirasçıyız. Kocam bütün hayatını bana tüm gerçekliğiyle anlattı ve yazdırdı. Bilenler bilir, biz çok iyi anlaşan, birbirimizi çok seven ve birbirimize çok aşık bir çifttik. Ben aynı zamanda Cem’in menajeriydim. Son yedi yılının en yakın tanığı olmakla birlikte, mazide kimlerle ne sebeplerden dolayı küstü, neler yaşandı, nelere içerledi, neler için acı çekti, hepsini bizzat onun anlattıklarından biliyorum.

O yüzden Cem’in hayatını anlatan böyle önemli bir film projesinde eşi olarak yok sayılmam beni üzdü. Cem’i de zaten çok yaralardı bu durum. İyi ki bu vefasızlığa şahit olmadı diye düşünüyorum. Zaten Cem yaşarken böyle şeylere cesaret bile edemezlerdi. En acısı bunu bilmek aslına bakarsanız"

'SAYGISIZCA VE VEFASIZCA BULUYORUM'

"Bir kişinin vefatının ardından onunla ilgili bir film çekmek etik midir?" sorusuna da devap veren Karaca, "Vefat eden kişinin yasal mirasçılarından izin alınarak yapılıyorsa neden olmasın. Ancak izin almadan, 'Ben yaptım ve oldu, kanunları, hukuku ve merhumun yasal mirasçılarını tanımıyorum' şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Hatta bu şekilde bir yaklaşımı saygısızca ve vefasızca buluyorum" dedi.

Cem Karaca'nın etkileyici bir hayat öyküsü olduğunun altını çizen Karaca, "Olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetim var. Kurgusu bol ve yanlış anlatımlarla dolu olacaksa hiçbir anlamı olmaz zaten" ifadelerini kullandı.