Cinemascot'tan Kızıl Goncalar'a destek: 'Hedef alınmasını ve yasaklanmasını kabul etmiyoruz'

Film sektöründe ortak bir ağ olma yolunda ilerleyen Cinemascot, RTÜK'ün inceleme başlattığı Kızıl Goncalar dizisine destek verdi. Kurumdan yapılan açıklamada, "Sanatın seyirciyle buluşmasını engelleyen bir durumla karşı karşıyayız. Kızıl Goncalar'ın hedef alınmasını ve yasaklanmasını kabul etmiyoruz" denildi.

12punto

12punto.com.tr

Başrollerini Özgü Namal ve Özcan Deniz’in paylaştığı FOX’un Gold Film imzalı dizisi Kızıl Goncalar’ın yayınlanmasının önündeki engeller sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı milyonlarca lira harcanarak yeniden dekore edilen iki mekanındaki çekim izinleri bütün ödemeleri yapıldığı halde iptal edildi. Ardından bir engel de 25 Aralık 2023 tarihinde geldi.

Dizide doktor Levent'i canlandıran Özcan Deniz’in hastane sahnelerinin çekildiği Okmeydanı Darülaceze’deki çekim izinleri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen talimatla iptal edildi. İkinci kez duran setin çekimleri için yeni mekan arayışı başladı.

Film sektöründe ortak bir ağ olma yolunda ilerleyen Cinemascot, RTÜK'ün inceleme başlattığı Kızıl Goncalar dizisine destek verdi. 

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"'Kızıl Goncalar' adlı dizinin çekimleri için aylarca süren emeklerin boşa harcandığı ve büyük bütçelerin ayrıldığı mekanlar olan Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı'na ait Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı binasında çekimlere izin verilmeyeceği açıklandı. Müdürlük, bu kararı almasında diziyle ilgili oluşan kamuoyu baskısını ve RTÜK'ün inceleme başlatmasını gerekçe gösterdi.

Yine sanatın seyirciyle buluşmasını engelleyen bir durumla karşı karşıyayız. Kızıl Goncalar'ın hedef alınmasını ve yasaklanmasını kabul etmiyoruz"