Dilan-Engin Polat çiftinin neden adres değiştirdikleri ortaya çıktı

Kara para aklama, vergi kaçakçılığı, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve resmi belgede sahtecilik suçlarından tutuklanan Engin Polat ve Dilan Polat çiftinin adres değişikliğinin perde arkası soruşturmada ortaya çıktı. Daha önce ‘Çocukların okulu için’ değiştirdikleri söylenen çiftin ifadelerinde farklı cevaplar verdiği görüldü.

12punto

Müslim SARIYAR / 12punto.com.tr
 
Engin Polat ve Dilan Polat çiftinin soruşturmasıyla ilgili her gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Polise ifade veren Dilan Polat ve Engin Polat’ın neden adres değişikliği yaptığının detayları netleşti.

'AVUKATIMIZ İSTEDİ'

Düzenlenen operasyonda Çekmeköy’de eşi Engin Polat ve kardeşi Sıla Doğu ile birlikte gözaltına alınan Dilan Polat, polise 31 sayfa ifade verdi. Yöneltilen sorulardan biri de, yapılan adres değişikliğiydi.

Dilan Polat, “Bu durum avukatımızın isteği üzerine yapıldı” şeklinde yanıt verdi.

'BABAMIN ADRESİ'

Polise 43 sayfa ifade veren Engin Polat, adres değişikliği sorusuna “Sancaktepe’deki adres babamın adresi olur. Tebligatların gelmesi ve öğrenilmesi amaçlıdır” diye cevap verdi.
 
Yapılan sorgulamada Dilan ve Engin Polat çiftinin adres değişikliğinin tarihleri de ortaya çıktı.
 
Dilan Polat, 31 Mart 2021 ile 6 Ekim 2023’de Ataşehir’de oturdu. Adres değişikliğini 6 Ekim günü yaparak yeni adresi Beykoz oldu.

'OPERASYON ÖNCESİ TAŞINMIŞLAR'

Engin Polat'ın ise 5 Mart 2021 ile 27 Ekim 2023 arasında Dilan Polat ile Ataşehir’deki evlerinde oturduğu bilgisine ulaşıldı. Engin Polat, 27 Ekim günü adresini değiştirerek Sancaktepe’de kaydını yerleşim adresi göstermiş.
 
Ortaya çıkan detaylara göre operasyon öncesi Dilan Polat ile Engin Polat farklı adreslere taşınmış.