Dilan Polat hakkında flaş 'cezaevi' kararı

Kara para aklama iddiasıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çifti gündemden düşmüyor. Gelen son bilgiye göre; Dilan Polat'ın Silivri günleri sona erdi ve cezaevi değiştirildi.

12punto

Engin Polat ve Dilan Polat haklarında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Aralarında Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Sinem Sıla Doğu, Can Doğu, Can Polat gibi isimlerin de yer aldığı 14 kişi, soruşturma kapsamında 5 Kasım Pazar günü tutuklandı.

Tutuklandıktan 11 gün sonra Engin Polat ile babası Sezgin Polat asayiş ve güvenlik gerekçesi ile Çorlu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na, Engin Polat'ın erkek kardeşi Alper Kürşat Polat ile Zekayi Tepe, Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledildi.

Engin Polat'ın kardeşi Can Polat, amcası Halit Polat, dayısı Metin Yılmaz, Dilan Polat'ın erkek kardeşi Can Doğu ise Tekirdağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledildi.

Dilan Polat ve Sıla Doğu ise Silivri'de kalmıştı.

ÇORLU CEZEVİ'NE NAKLEDİLDİ

Gelen son dakika haberine göre, Adalet Bakanlığı'ndan gelen bir yazı sebebiyle Dilan Polat, yüksek güvenlikli Çorlu Cezaevi'ne nakledildi.

Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu ise bir süre Nihal ve Bahar Candan ile aynı yerde kalacak.