Ekşili köfte nasıl yapılır?

Ekşili köfte, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olarak, hem pratik hazırlanışı hem de eşsiz tadıyla sofralarda yer alıyor. Kolay ekşili köfte nasıl yapılır?

12punto

Ekşili köfte, lezzetiyle sofralarımıza renk katan, hem pratik hem de doyurucu bir yemektir. Bu tarifte, ekşili ve aromatik tadıyla damaklarda iz bırakan bu geleneksel yemeği evde kolayca nasıl yapabileceğinizi keşfedeceksiniz.

MALZEMELER

350 gram kıyma

Çeyrek su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

1 adet yumurta

Tuz

Karabiber

Un

Zeytinyağı

2 adet havuç

1 adet kereviz

2 adet patates

7 su bardağı sıcak su

Terbiyesi için

1 adet yumurta

1 limonun suyu

YAPILIŞI

Pirinçleri 5-10 dakika kadar sıcak suda bekletip yumuşatın.

Süzüp soğumasını bekleyin.

Bu esnada soğanı rendeleyin.

Soğuyan pirinçleri soğan, kıyma, tuz, karabiber ve yumurtayla birlikte güzelce yoğurun.

Unu geniş bir tepsiye her yerini örtecek şekilde yayın.

Kıymalı harçtan fındıktan büyük cevizden küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve tepsiye koyun.

Bütün malzemeyi toplar haline getirdikten sonra tepsiyi sallayarak köftelerin her tarafının una bulanmasını sağlayın.

Havuçları, patatesleri ve kerevizleri küp küp doğrayıp ayrı kaselere koyarak kenara alın.

Tencereye zeytinyağını alın ve ısıtmaya başlayın.

Yağ ısınınca havuçları tencereye alıp 1 dakika kavurun.

Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamasını bekleyin.

Su kaynayınca köfte, patates ve kerevizleri de tencereye ekleyip kapağını kapatın ve orta ateşte 20 dakika pişirin.

Patatesler ve havuçlar yumuşayınca altını kapatıp ılınması için bekleyin.

Terbiyesi için limon suyu ve yumurtayı çırpın.

İçine ılınan köfteli sudan ekleyip ısınmasını sağlayın, aksi takdirde tencereye koyduğunuzda yumurta kesilebilir.

Tüm malzemeyi karıştırıp sıcak servis edin.

Afiyet olsun!