Gül mayası nedir? Nasıl kullanılır?

Üretimi bir hayli zor olan ve çok az miktarda elde edilebilen gül mayası nedir?

12punto

Osmanlı döneminden gelen gül mayası yıllar boyu gül endüstrisinin en pahalı ürünlerinden biri olarak cilt bakımında kullanıldı. Üretimi bir hayli zor olan ve çok az miktarda elde edilebilen gül mayasına dair birçok bilgiyi haberimizden edinebilirsiniz.

Gül mayası nedir?

Gül mayası, gül suyu üretimi sırasında gülden çıkan yağın damıtılmasıyla elde edilen bir üründür. Elde edilmesi oldukça zahmetli olan bu ürün, yaklaşık bin kilo gülden yalnızca 250 mililitre elde edilebiliyor. Cilt bakım rutinlerinde sıkça kullandığımız gül suyu ise gül mayasından farklıdır. Gül mayasının, gül suyuna göre daha etkili olmasının nedeni, gülden damıtılan saf yağın toplanarak kullanılmasıdır. Bu nedenle daha yoğun ve etkili bir formüle sahiptir. Özellikle Osmanlı döneminde, damıtma işlemi için Zemzem suyu kullanılırdı.

Gül mayası nasıl kullanılır?

Gül mayası en çok tonik olarak kullanılıyor. Gece yatmadan önce temizlediğiniz ve kirden iyice arındırdığınız makyajınızın ardından cildinize sıkabileceğiniz gül mayasını cildinize yedirmemeniz gerekiyor. İyice kurumasını beklemelisiniz. Bu arındırıcı etkisinin yanında yoğun nemlendirici etkisi sayesinde gündüz serinlemek ve cildinizi neme doyurmak için de sıkabilirsiniz. Buzdolabınızın yandaki bölmelerinde saklamanız daha da ferahlamanızı sağlar.

Gül mayası ne işe yarar?

Tonik gibi kullanılabilme özelliği sayesinde cildinizi arındırıcı özelliğe sahip.

Sabahları kullanımla beraber cildinizi canlandırır.

Cilt tonunuzu eşitlemeye yardımcı olur.

Sıcak havalarda ferahlamanızı sağlar.

Kurumasını bekledikten hemen sonra cildinizi gergineleştirir.

İçerdiği gül yağı sayesinde cildinizin nemlenmesini sağlar.