Hakan Aysev: 'Atatürk filminde şarkım izinsiz kullanıldı'

Tenor Hakan Aysev'in albüm projesi için seslendirdiği “Çanakkale Türküsü”, Atatürk filminde kendisinden izin alınmadan kullanılmış. Konu hakkında konuşan Aysev, "Nezaketen bana da söylenebilirdi. Hatta belki ismim de yazılabilirdi. Buna kırıldım bir tek" dedi.

12punto

Geçtiğimiz Cuma günü vizyona giren Atatürk filmiyle ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.

Tenor Hakan Aysev, filmde yer alan “Çanakkale Türküsü”nün kendi sesinden kullanıldığını ancak kendisinden izin alınmadığını ifade etti. 

Tenor Hakan Aysev, albüm projesi için seslendirdiği “Çanakkale Türküsü”nün Atatürk filminin final sahnesinde kullanıldığını öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.

Filmin jeneriği akarken duyulan bu şarkının kullanımına ilişkin herhangi bir izin alınmamış.

'MADDİ TALEBİM YOK'

Aysev, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Albümün yapım şirketinden mutlaka izin alınmıştır ve telifleri de ödenmiştir, buna şüphem yok. Zaten benim de herhangi bir maddi talebim yok” dedi.

'İSMİM YAZILMADIĞI İÇİN KIRILDIM'

Ancak, kendi adının filmde geçmemesine içerlediğini belirterek, “Atatürk sevgimi kimseyle tartışmama gerek yok. ‘Ata’mızın Sevdiği Şarkılar’ albümü için iki şarkı söylemiştim. Büyük onur duydum bu filmde yer almasından, çok da mutlu oldum ama nezaketen bana da söylenebilirdi. Hatta belki ismim de yazılabilirdi. Buna kırıldım bir tek” şeklinde konuştu. (Hürriyet)