İrmik helvası nasıl yapılır?
En sevilen tatlılardan biri olan irmik helvası, genellikle doğru kıvamın yakalanamaması sebebiyle istenilen lezzete ulaşılamıyor. Tam kıvamında irmik helvası nasıl yapılır?
12punto
İrmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olup, yapımı oldukça pratik ve lezzetli bir alternatiftir. Bu tarifte, sadece birkaç malzemeyle kolayca hazırlayabileceğiniz, hem sıcak hem de soğuk servis edilebilen nefis bir irmik helvasının adımlarını bulacaksınız.
KOLAY İRMİK HELVASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER (4-6 KİŞİLİK)
3 su bardağı ince irmik
2,5 su bardağı şeker
350 g tereyağı veya dilerseniz margarin
2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı su
Pişirme: 30 dakika
Hazırlama: 10 dakika
Porsiyon: 532 kcal
Yapılışı
İrmik helvası yapmak için ilk olarak küçük bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynatın. Aynı anda ayrı bir tencerede sütü de kaynatmaya başlayın.
Bir tencerede yağı erittikten sonra irmiği ekleyerek ateşte rengi dönünceye kadar kavurun.
Kavrulan irmiğe şerbeti ardından da sıcak sütü yavaş bir şekilde ilave edin.
Şerbetin sıçrama ihtimaline karşı dikkatli olmanız gerkiyor. İlk sıçramalar bitene kadar kapağı kapatın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırın. İstediğiniz kıvama geline karıştırmayı bitirin ve ateşten alıp kapağını kapattıktan sonra demlenmeye bırakın.
İrmik helvası servise hazır.
Afiyet olsun.