İstanbul Aydın Üniversitesi'nden küresel proje: İnşaatta dijital gelecek

İstanbul Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Arslan’ın liderliğindeki Erasmus + projesi “CAPTURING THE KNOW-HOW OF PROFESSIONALS IN CONSTRUCTION USING ONLINE LEARNING” için ikinci ilerleme toplantısı, 3-4 Ekim 2024 tarihlerinde Polonya'nın Varşova Üniversitesinde gerçekleştiriliyor. Proje, İnşaat mühendisliği eğitimini Endüstri 4.0 ile uyumlu hale getirerek, sektörel deneyimleri dijital platformda sunmayı amaçlıyor.

12punto

İstanbul Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Arslan’ın fikri yaratıcısı olduğu Avrupa Birliği destekli Erasmus + projesi “CAPTURING THE KNOW-HOW OF PROFESSIONALS IN CONSTRUCTION USING ONLINE LEARNING” için 3 Ekim 2024 tarihinde Polonya’nın Varşova Üniversitesinde ikinci ilerleme ve değerlendirme toplantısı yapılıyor.

Toplantı, iki günlük akademik çalışmanın ardından 4 Ekim  Cuma günü tamamlanacak.

Bu proje sayesinde, İnşaat mühendisliği eğitimi, Endüstri 4.0 ile gelişen teknolojilerle uyumlu hale gelecek.

Kayıt altına alınan sektörel tecrübeler akademik eğitim ile birleştirilerek dijital hale getirilecek ve problem çözüm odaklı kısa videolar animasyonlarla destekli olarak hazırlanacak.

Toplantıya Proje ortaklarından, İstanbul Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Arslan, Eskişehir Teknik Üniversitesinden Proje Lideri Doç. Dr. Serkan Kıvrak ve Bililim Uzmanı Aydın Akgün, TAV İnşaat adına Dr. Ahmet Çıtıpıtıoğlu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Volkan Arslan, Çelik İnşaattan Kazım Çelik, Varşova Teknik Üniversitesinden Prof.Dr. Andrzej Minasowicz, Dr.

Jacek Zawistowski, Dr. Pawel Novak, Polonya İnşaat Mühendisleri Odasından Dr.  Jerzy Roslon, Dr. Nabi Ibadov, Litvanya Vilnus Üniversitesinden  Dr. Airida Tyliene,

Dr. Andrius Gulbinas katıldı.

Toplantının ardından süreçlerin planlandığı gibi gittiği ve bir sonraki değerlendirme toplantısının, Bahar DönemindeLitvanya’nın Vilnus Üniversitesinde yapılmasına karar verildi.