Jülide Kural'dan Kadir İnanır açıklaması: 'Düzenli bilgilendirme yapacağım'

Beyin damarında pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili Jülide Kural'dan açıklama geldi. Kural, "Sadece doktorların ve benim açıklamalarımı dikkate alın. Düzenli bilgilendirme yapacağım" dedi.

12punto

Beykoz'da yaşadığı evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan usta oyuncu Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili hayat arkadaşı Jülide Kural açıklama yaptı.

Tedavisi yoğun bakımda devam eden sanatçının sağlık durumuyla ilgili Kural, "Tüm halkımızdan ricam Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili; yalnızca doktorlarının ve benim yapacağım açıklamaların dikkate alınmasıdır. Sağlık durumu hakkında düzenli bilgilendirme yapacağım" dedi.

'SAĞ TARAFINDA FELÇ VARDI'

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan İnanır'ın durumu hakkında konuşan Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam, "Sevgili sanatçımız Kadir İnanır, hastanemize 112 ambulansıyla geldi. İlk değerlendirmede geldiğinde sağ tarafında bir felç vardı. Şuuru kapalıydı. Değerlendirmeler sonunda tetkikler yapıldı. Beyin tomografisi çekildiğinde beyni besleyen ana damarda bir tıkanıklık tespit edildi." ifadelerini kullandı.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, sanatçının durumuna ilişkin basın mensuplarına hastane önünde yaptığı açıklamada, "Sabah saatlerinde sanatçımız Kadir İnanır hastanemize ambulansla geldi. İlk geldiği andan itibaren acil ekibimizi toparladık. İlk değerlendirmede geldiğinde sağ tarafında felç vardı. Şuuru kapalıydı." dedi.

Değerlendirmeler sonucunda tetkikler yapıldığını belirten Sağlam, şu bilgileri verdi:

"Beyin tomografisi çekildiğinde, beyni besleyen ana damarda bir tıkanıklık tespit edildi ve acil girişimsel radyoloji ekibimiz, nöroloji ekibimiz ve beyin cerrahisinden arkadaşlarla birlikte, anestezi doktorlarımızın entübasyon sonrası ilk 2 saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirdi. Ana damardaki pıhtı alındı.

Beynin beslenmesi sağlandı. İşlemden sonra çekilen MR görüntülemesinde işlemin başarılı olduğu teyit edildi ve beyin beslenmesi şu anda iyi. Ancak yoğun bakıma alındı. Entübe olarak yoğun bakımımızda izleniyor.

İlk 24, 48 saat içerisinde uyandırma yapılmayacak. Gelişebilecek komplikasyonlar ya da yeni bir kanama olmadığı müddetçe inşallah olmayacak, çünkü işlem başarılı."