Kiraz alırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları

Kiraz sezonu açıldı, ancak her parlak kiraz güvenilir olmayabilir. Uzmanlar, kurtlu kirazları ayırt etmenin yollarını paylaştı.

12punto

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi kiraz, pazar tezgahlarını süslemeye başladı. Ancak, dışarıdan bakıldığında canlı ve taze görünen bazı kirazlar, içlerinde istenmeyen misafirler barındırabilir. Uzmanlar, alışverişte dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Kiraz alırken, meyvenin dış yüzeyine dikkat etmek önemlidir. Yumuşak, yapışkan veya cildinde bozulma belirtileri olan kirazlardan kaçınmak gerekir. Bu tür kirazlar, darbe almış veya içten çürümeye başlamış olabilir. Ayrıca, çok koyu renkli ve fermente kokulu kirazlar da larva istilasına uğramış olma ihtimali taşır. Kirazın üzerinde siyah noktalar, beyaz lekeler veya ince açık renkli çizgiler bulunması, meyvenin içine giriş yapılmış olabileceğini gösterir.

SAPI SİZE HER ŞEYİ ANLATIR

Kirazın sapı da önemli ipuçları verir. Taze ve yeşil saplar, kirazın yeni toplandığını ve hala taze olduğunu gösterirken, kuru, kahverengi veya buruşmuş saplar, kirazın birkaç gün önce toplandığını ve bozulma riskinin arttığını işaret eder.

Bu basit ama etkili ipuçları sayesinde, pazarda en lezzetli ve güvenilir kirazları seçebilir, alışverişte boşa para harcamaktan kaçınabilirsiniz.