Lezzet dolu kısır tarifi: Sağlıklı ve pratik bir atıştırmalık
Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden bir tanesidir kısır… Çay saatlerinde tatlıları dengeleyen bir tuzlu alternatifi olarak karşımıza çıkan kısır nasıl yapılır?
12punto
Kısır yapımı evden eve lezzeti değişen, pratik tarifi ile birçok eve konuk olan sevdiğimiz lezzetlerden biridir. Hem doyurucu olması hem de çay saatlerinde ikram edilebilirliği nedeniyle sıkça tercih edilir. Geleneksel olarak ince bulgurun çeşitli sebzelerle harmanlanmasıyla yapılan bu tarif, kendine özgü tat ve dokusuyla her zaman favoriler arasında yer alır.
MALZEMELER 4-6 KİŞİLİK
2 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 su bardağı kadar ince bulgur
1 adet sivri biber
2 adet domates
Limon
Turşu
Pul biber
Nane
Kekik
Marul
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanları ve sarımsakları ufak ufak doğrayın. Tavada biraz zeytinyağını kızdırın. Soğanları ve sarımsakları kavurun. Soğanlar yumuşamaya başladığında domates salçasını ve biber salçasını ilave edin ve karıştırın. 2,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Sosu kaynatın.
Bulgurları bir kaba koyun. Kaynayan sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın. Kabın üzerini kapatın ve 20-25 dakika bekleyin.
Yeşil soğanları, maydanozları, nane yapraklarını, sivri biberi ve turşuları küçük küçük doğrayın. Domatesleri dörde bölün, içindeki çekirdekli kısmı çıkarın ve küçük küçük doğrayın.
Bulgurları geniş bir tabağa dökün. Doğradığınız yeşillikleri ilave edin. Domatesleri ekleyin. Tuz kuru nane kekik ve pul biber serpin. Limon suyu ve zeytinyağını ilave edin. Alttan üste doğru iyice karıştırın.
Afiyet olsun!