LinkedIn CEO'sundan mesai tahmini: 9-5 çalışma düzeni ortadan kalkacak

LinkedIn'in kurucu ortağı Reid Hoffman, 2034 yılına kadar geleneksel 9-5 mesai düzeninin tamamen ortadan kalkacağını öngördü.

12punto

Reid Hoffman, 2034 yılı itibarıyla geleneksel 9-5 mesai düzeninin ortadan kalkacağını öngördü. Yeni bir video açıklamasında, yapay zekanın mevcut iş gücünü önemli ölçüde etkilediğini ve geleneksel iş düzenlerini sona erdirdiğini ifade etti.

Hoffman, gelecekte iş gücünün çoğunun geleneksel istihdam şekillerinde kalmayacağını, bunun yerine serbest çalışma (gig ekonomisi) modeline geçiş yapacağını belirtti. Bu durum, bireylerin çeşitli sektörlerdeki şirketlerle sözleşme temelli çalışabilecekleri anlamına geliyor.

HOFFMAN'IN ÜNLÜ ÖNGÖRÜLERİ

Geleneksel iş pozisyonlarıyla kıyaslandığında, serbest çalışma modelinin daha fazla esneklik ve çeşitli seçenekler sunmasına karşın, aynı zamanda daha az iş güvenliği getirebileceğini vurguladı.

Hoffman, sosyal medya, paylaşım ekonomisi ve yapay zeka devrimini ChatGPT'nin ortaya çıkışından yıllar önce öngörmüştü. LinkedIn’i 26 milyar dolara satmış, ayrıca Airbnb'nin erken yatırımcılarından biri olmuş ve yapay zekanın gelecekteki etkilerinden daha önce bahsetmişti