Maggie Smith hayatını kaybetti

Harry Potter serisinde “Profesör Minerva McGonagall” karakterini canlandıran ünlü oyuncu Maggie Smith, hayatını kaybetti.

12punto

Ailesi duyurdu

Aktrisin oğulları tarafından yapılan açıklamada, Maggie Smith’in 27 Eylül Cuma sabahı, erken saatlerde huzur içinde hayata veda ettiği bildirildi. Açıklamada, “Annemiz, bu sabah hastanede huzur içinde aramızdan ayrıldı. Son anlarında yanında ailesi ve arkadaşları vardı. Geride gözü yaşlı iki oğul ve beş torun bıraktı. Hastanedeki personel, annemize son günlerinde gösterdikleri bakım ve nezaketle büyük bir destek oldular. Nazik mesajlarınız ve tüm desteğiniz için teşekkür ediyor, bu zor süreçte mahremiyetimize saygı göstermenizi rica ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Maggie Smith kimdir?

1934 doğumlu Smith, İngiltere-Oxford’da büyüdü. Smith, kariyerine genç yaşta tiyatro sahnelerinde başladı. 1969’da Muriel Spark’ın romanından uyarlanan “The Prime of Miss Jean Brodie” filmindeki başrolüyle “En İyi Kadın Oyuncu Oscar”ını kazandı. Özellikle Harry Potter serisinde canlandırdığı McGonagall karakteriyle dünya çapında geniş bir hayran kitlesi kazandı. Downton Abbey dizisindeki performansı ve iki Oscar ödüllü oyunculuğu ile hafızalarda yer eden Smith, sanat dünyasında unutulmaz bir iz bıraktı.