Melania Trump, yeni çıkan kitabında Donald Trump'a meydan okudu!

Melania Trump, yeni çıkan anı kitabında kürtajı güçlü bir şekilde savunarak eşi Donald Trump'a muhalefet etti

12punto

Melania Trump, yeni yayımlanan anı kitabında, eşi Donald Trump'ın siyasi görüşleriyle çelişen şaşırtıcı bir itirafta bulunarak, kadınların kürtaj hakkını tutkuyla savunduğunu açıkladı.

'Melania' adlı kitabında, eski First Lady şu ifadelere yer verdi:

"Kadınların çocuk sahibi olma tercihlerine karar verirken kendi inançlarına göre, herhangi bir müdahale veya baskıdan bağımsız olarak özerkliğe sahip olmalarını devlet garanti etmek zorundadır."

Kitabında, "Kadının kendi bedeniyle ne yapacağına karar verme yetkisi neden kadının kendisinden başkasına ait olsun ki?" diye soran Melania Trump, "Bir kadının temel bireysel özgürlük hakkı olan kendi hayatı, ona isterse hamileliğini sonlandırma yetkisini verir. Bir kadının istenmeyen bir hamileliği sonlandırıp sonlandırmayacağına dair seçim hakkını kısıtlamak, onun kendi bedeni üzerindeki kontrolünü reddetmekle aynı şeydir" ifadesini kullandı.

Trump, başkanlık döneminde ABD Yüksek Mahkemesi'ne üç muhafazakar yargıç atadı ve bunlar 2022'de federal olarak kadınlara kürtaj hakkı veren 1973 tarihli dönüm noktası niteliğindeki kararı bozdu.

Demokratlar, 2022'den bu yana kürtaj haklarının geri getirilmesi için yoğun bir kampanya yürüttüler.