Mustafa Sandal’dan AKP ve MHP’ye tepki: İmza atanların kulaklarında bir ömür çınlar

Şarkıcı Mustafa Sandal sosyal medya hesabından İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın mecliste yaptığı bir konuşmayı paylaştı. Sandal bu konuşma metni üzerinden çarpıcı bir yorumda bulundu.

12punto

TBMM tatile çıkmadan sokak hayvanları yasasını tartışmaya devam ederken milletvekilleri de sırayla konuşmalarını yapıyor.

Söz konusu yasayla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da söz aldı ve dikkat çeken bir yorumda bulundu. 

Türkkan'ın konuşmasını sosyal medya hesabından paylaşan Mustafa Sandal şu notu düştü:

"Ağzınıza sağlık Sn. Vekilim. Hayvanların hakkını bir Türk vatandaşı ve milletvekili olarak savunduğunuz için teşekkürler. Umarım, bizi derinden yaralayan o yasaya imza atanların kulaklarında bir ömür çınlar bu söyledikleriniz!"

İŞTE LÜTFÜ TÜRKKAN'IN YAPTIĞI O KONUŞMA:

"Hayvanları nasıl öldürürüz diye bir kanun yapıyoruz, öldükten sonra yaksak mı gömsek mi bunu tartışıyoruz. Türkiye'nin onca meselesi varken bu kanun neden önümüze geldi merak ediyoruz. Canınızı, davarınızı teslim ettiğiniz köpekleri nasıl öldürürüz diye tartışıyoruz. Bu ayıp size yeter. Emekliye para yok diyorsunuz bu barınakların kurulması derken 176 milyar lira para tutuyor...

Doğu Akdeniz'i İsrail'e terk ettik... Ne yaptığımızın farkında mıyız? Türkiye'nin bu kadar önemli sorunları varken, beka meselesi haline gelen sığınmacı sorunu varken biz köpekler nasıl öldürülür onu tartışıyoruz. 

Vicdanınızı bu kadar kaybettiniz mi arkadaşlar? Gele gele bu kadar önemli mesele terk edildi köpekleri nasıl öldürürüz meselesine geldiniz?

Bu iktidar paranın esiri oldu. O yüzden burada bu kadar saçmalığa tanıklık ediyoruz."