'Nefes-Yer Eksi İki' filminin galası yapıldı

Başrollerinde Murat Yıldırım, İlker Aksum, Şahin Kendirci ve Arda Anarat'ın yer aldığı Mehmetçiklerin hikayesini konu alan 'Nefes-Yer Eksi İki' filminin galası dün akşam İstanbul'da yapıldı. Filmin başrolünde yer alan Murat Yıldırım, "Türkiye'nin gerçeğini sinema perdesine aktarmaya çalıştık" dedi.

12punto

'Nefes-Yer Eksi İki' filminin İstanbul'da gerçekleşen galasına, İstanbul Valisi Davut Gül, TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, filmin oyuncuları ve ekibi ile davetliler katıldı.

Varol, basın mensuplarına, uzun zamandır hazırlıkları yapılan filmin izleyiciyle buluşacak olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Filmin, yıl bitmeden vizyona girecek sondan bir önceki yapımları olduğunu dile getiren Varol, "Türkiye terör konusunda çok önemli badireler atlatmış, çok büyük sınamalardan geçmiş, maalesef birçok evladını şehit vermiş ve aynı zamanda çok önemli hadiselerin içerisinden yıllar boyunca geçmiş, birçok gazisini, şehidini geride bırakmış ama asla bunları unutmamış bir ülke" dedi.

'ANILARINI KALEME ALDI'

Filmde Tayfun Yüzbaşı karakterini oynayan Murat Yıldırım, her şeyden önce Türkiye'nin gerçeğini sinema perdesine aktarmaya çalıştıklarını söyledi.

Filmin senaryonun Hakan Evrensel'in 2005'te yazdığı bir kitaptan uyarlandığına değinen Yıldırım, "Bir roman yazdı, orada yaşadıklarını, anılarını kaleme aldı. 'Ben bir anı hırsızıyım.' diyor kendisi. Çok tatlı birisi, orada görev yapmış, bizim için mücadele etmiş bir asker ağabeyimiz" ifadelerini kullandı.

NEFES-YER EKSİ İKİ FİLMİ KONUSU NEDİR

Yapımcılığını Mustafa Cihat Durmuş'un üstlendiği, senaryosu Hakan Evrensel'e ait TRT ortak yapımı "Nefes-Yer Eksi İki"nin yönetmen koltuğunda Ozan Uzunoğlu oturuyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin zorlu ve çetin şartlarında 1993 yılında kesişen hayatları konu alan filmin oyuncu kadrosunda, Murat Yıldırım, İlker Aksum, Şahin Kendirci, Arda Anarat, Eren Hacısalihoğlu, Yasin Çam, Begüm Akkaya, Rıdvan Aybars Düzey, Cezmi Baskın, Doğanay Ünal, Emrah Doğan, Eyüp Kan, Bestemsu Özdemir, Burak Sergen, Erdal Cindoruk, Bulut Akkale yer alıyor.

2000 metre yükseklikteki karakolda geçen ve bölgede görev yapmış birçok gerçek kahramandan izler taşıyan yapım, her ne pahasına olursa olsun görevini bir an bile bırakmayan onurlu Mehmetçiklerin hikayesini anlatıyor.