'Oyuncu Mehmet Günsür: 'Politik görüşlerim de var'

Dizi ve sinema oyuncusu Mehmet Günsür, önceki gün Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşen bir söyleşiye katıldı. Günsür, "Tabii ki politik görüşlerim de var ama öncelikle sevgi barış ve empati kavramlarını önemsiyorum. Sorumluluk sahibi olmak ve iyilik yapmayı üstte tutuyorum" dedi.

12punto

Muhteşem Yüzyıl, Beyaz Gelincik, İstanbul Kırmızısı ve Atiye gibi projelerden tanıdığımız Mehmet Günsür, gençlik festivali Genç Günler'in 38.'sine konuk oldu.

Hayat felsefesinden bahseden ünlü isim, "Aslında insan büyüdükçe yaşam felsefesi de bir şekilde değişiyor. Daha önceden adını koyamadığın ama yaptığın birçok şeyi neden yaptığını düşünüyorsun. Çocuklarıma şunu söylüyorum, biz bu dünyaya dans etmek ve şarkı söylemek için geldik, diyorum. Benim için çok sihirli olan bir şey var, memnun etmek ve iyilik etmek. Sadece canlandırdığın karakterlerle de ilgili olabilir, kalplere dokunmak dedik ya, birine bir mutluluk verebiliyorsan, onun hazzı çok büyük" dedi.

'İŞİNİ İYİ YAPAN İNSANLARLA ÇALIŞMAK...'

Politik görüşü olup olmadığı sorulan Günsür, "Kafamda şirinlik yapmalıyım diye bir şey yok ama insanlara iyi davranmak, onlara hoş hisler vermek beni en çok mutlu eden şey. Sanırım böyle bir yaşama bakış açım var. Tabii ki politik görüşlerim de var, tabii ki sevgi barış ve empati kavramlarını önemsiyorum. Sorumluluk sahibi olmak ve iyilik yapmayı önemsiyorum. Hayattaki yolculuğumuz, önce kendimizi iyi anlamakla başlıyor. İnsanın kendiyle barışık olması, sanatını iyi yapması için çok önemli. İşini iyi yapan insanlarla çalışmak her zaman keyifli olur" ifadelerini kullandı.

'İÇGÜDÜSEL KARAR VERİYORUM'

Kariyerine dair de açıklamalarda bulunan oyuncu, "Aslında bütün iyi projelerde varım gibi bir şeyi düşünmüyorum. Buraya gelene kadar birçok başka projede de oynadım. Benim seçimim, bana bir teklif geliyor, senaryoyu okuyorum ve tamamen içgüdüsel bir karar veriyorum, ilk başta ben de para kazanmak için kabul ettiğim projeler de oldu tabii ki, ama şanslıyım, gelen projeler çok kötü projeler değildi" deyip ekledi:

"Ama dediğim gibi içgüdüsel bir karar veriyorum. Ya beni heyecanlandırıyor ya da korkutuyor. Senaryoyu okuduğum andan itibaren böyle karar veriyorum. Ama bir yandan da şans elbette. Her proje, belki kötü diyebileceğim projeler de olabilir, oyuncuya birçok şey öğretir. Bütün projeler bir antrenman sahası. Bir yerden sonra bir şeyler kanıtlanmış oluyor ki, sana öyle roller geliyor. Ben burada yaşamadığım için, benden daha fazla ekranlarda gördüğünüz yüzler var.

Aslında bu her ülkede böyle galiba. Bir projede insanların aklına ilk onlar geliyor. Bir şekilde kendinizi ispat edeceğimiz bir şans yakalamışsanız, ondan sonra gelen teklifler o projeye bakarak geliyor. Riske girmek istemedikleri için sizi sadece o rollerde de görmek isteyebiliyor yapımcılar. Aslında bu soru biraz yapımcılarla ilgili."