'Pandemide seks' karikatürü nedeniyle hakkında dava açılan LeMan çizeri Zehra Ömeroğlu, 12punto'ya konuştu: 'Dava oldukça komik'

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, LeMan çizeri Zehra Ömeroğlu'na 'pandemide seks' başlıklı karikatürü nedeniyle 'müstehcenlik' davası açmıştı. Ömeroğlu, "Hakim mazeretli olduğu için dava 26 Eylül’e ertelendi. Bu dava oldukça komik" dedi.

12punto

12punto.com.tr / Özel

Zehra Ömeroğlu tarafından çizilerek 2020'de LeMan Dergisi'nde yayınlanan "Pandemide Seks" başlıklı karikatür Muzır Neşriyat Kurulu tarafından "genel ahlaka aykırı' bulundu.

Bu gelişme sonrası İstanbul Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

'ADALETİN TECELLİ ETMESİNİ İSTİYORUM'

Dava sürecine dair konuşan çizer Zehra Ömeroğlu, "Hakim mazeretli olduğu için dava 26 Eylül’e ertelendi. Davanın kendisinin komikliği karikatürü gölgede bıraktı. Neye göre müstehcen mesela? Bu tip bir haberle gündeme gelmek oldukça üzücü. Adaletin tecelli etmesi en büyük isteğim" açıklamasını yaptı.

'GENEL AHLAK KİMİN AHLAKI?'

Hakkında dava açılan çizer Zehra Ömeroğlu, geçtiğimiz haftalarda rapor hakkında şunları söylemişti:

"Mahkemeye ulaşan rapor hatalı ve keyfi. Hatalı çünkü görüntüde olduğu söylenen şeyler karikatürde yok. Çizgide pornografik hiçbir unsur yok. Keyfi çünkü müstehcenliği neye göre tanımladığı belli değil.

Raporu hazırlayan beş insanın ciddi ciddi oturup bu karikatürün müstehcen olup olmadığına karar vermiş olmasına inanamıyorum.

Raporda “genel ahlaktan” bahsediliyor. Genel ahlak kimin ahlakı? Bu kadar ahlaksızlığın ayan beyan yaşandığı bir yerde bu karikatür mü genel ahlakı bozuyor? Genel ahlak bu kadar hafif ve sallantı da mı ki bir karikatürle bozulabiliyor?"