Peynir dolgulu Jalapeno turşusu tarifi!

Sosyal medya platformlarında viral olan peynir dolgulu Jalapeno turşusunun tarifi gündeme geldi. İşte peynir dolgulu Jalapeno turşusunun evde yapımı...

12punto

Peynir dolgulu jalapeno turşusu, acı ve kremamsı tatların buluştuğu harika bir atıştırmalık olarak sofralarınızı renklendirebilir. Hem ev yapımı hem de oldukça pratik olan bu tarifi deneyerek, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte adım adım peynir dolgulu jalapeno turşusu yapımı

Peynir dolgulu jalapeno turşusu tarifi!

Malzemeler

500 gram jalapeno biberi

150 gram lor peyniri ya da çökelek

150 gram Ezine peyniri

75 gram kaymak

Zeytinyağı

Sirke

Tuz

Hazırlık Aşamaları

Jalapenoları Hazırlayın

Jalapeno biberlerinin üst kısmını kesin ve içindeki çekirdekleri temizleyin. Biberlerin içinin tamamen boş olduğundan emin olun. Eğer çok acı sevmiyorsanız, tüm çekirdekleri çıkarabilirsiniz.

 

Peynir Dolgusunu Hazırlayın

Bir karıştırma kabında krem peynir, rendelenmiş sarımsak, limon suyu ve tuzu bir araya getirin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Dilerseniz farklı peynirler kullanarak dolgu malzemesini çeşitlendirebilirsiniz.

Biberleri Doldurun

Hazırladığınız peynir karışımını bir krema torbasına ya da buzdolabı poşetine koyarak biberlerin içine sıkın. Doldurduktan sonra biberlerin üst kısmını kapatabilirsiniz.

Turşu Suyunu Hazırlayın

Bir tencereye sirke, su, şeker ve turşu tuzunu koyarak kaynamaya bırakın. Karışım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın.

Jalapenoları Kavanoza Yerleştirin

Doldurduğunuz jalapenoları sterilize edilmiş bir cam kavanoza yerleştirin. Üzerine hazırladığınız turşu suyunu dökün.

Turşuyu Saklayın

Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve oda sıcaklığında 1-2 gün bekletin. Ardından buzdolabında muhafaza edin. Peynir dolgulu jalapeno turşusu, buzdolabında yaklaşık 1 hafta içinde tüketime hazır olacaktır.