Sertab Erener'den sokak hayvanları yasası değerlendirmesi: İçimi yaktı

Şarkıcı Sertab Erener, AKP'nin sokak hayvanları yasasına dair değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu yasanın bir soykırım olduğunu söyleyen Erener, barınakların yetersiz olduğunu söyledi.

12punto

Erener, verdiği konser öncesi Meclis'e sunulan sokak hayvanlarına ötanazi yapılmasını uygun gören kanun teklifine dair değerlendirmelerde bulundu.

Erener şöyle konuştu:

“Bu iş için elimizden geleni yapalım çünkü bu işin vebali boyunlarına olacak. Böyle bir şeyi biz kaldıramayız toprak hiç kaldıramaz. Zaten çok acımız var, bir de bunu eklemeyelim.

Ne olur sahiplenelim. Bununla ilgili sosyal sorumluluk sahip olduğumuzu, bireyler olarak bilelim. Bu yasa çalışmayacak, yani büyük bir kaos bizi bekliyor. Uykusuz geceler bizi bekliyor. Lütfen siz de ses olun.

Magazin Burada'nın sorularını yanıtlayan Erener, 'Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: Lütfen bu yasa geçmesin, yasayı geri çekelim. Bu yasadan güzel bir şey çıkmayacak. Bence bu bir soykırım.' dedi.

SAVAŞTA ÖLEN ÇOCUKLARA DAİR AÇIKLAMA

Erener, bunların yanında yaşanan savaşlara ve öldürülen çocuklara dair de konuştu. 

Dünyanın pek çok noktasında yaşanan dramlara değinen Sertab Erener şunları söyledi:

"İnsanların vicdanları ve hayatlara bakışları o kadar farklı ki, Gazze'de ve Ukrayna'da olanlar o kadar kötü ki bunlar artık bizim kalpsizliğimizin göstergesi artık insanlara inanmıyorum, insan sevmeyen biri oldum, iyiye gitmiyoruz. İnançlara saygım var ama bazı şeyler eksik kalırsa sadece inançla hiçbir yere varamıyoruz o yüzden eğitim diyorum başka da hiçbir şey demiyorum."