Serum almış gibi hemen ayağa kaldırıyor: Gribe karşı bağışıklığı güçlendiren 10 doğal destek

Kış aylarında enfeksiyon hastalıkları hızla artarken, iyileşme süreci de uzayabiliyor. Ancak bazı doğal karışımlar, vücudu adeta yenileyip, enerji vererek iyileşmeyi hızlandırabiliyor. İşte gribi 1 günde atlatmanın doğal yolları!

12punto

Grip semptomları arasında ateş, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrıları ve halsizlik bulunur ve bu belirtiler bazı kişilerde oldukça şiddetli olabilir. Semptomların hafifletilmesi ise tüketilen besinlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Gribe yakalandığınızda, iyileşme sürecini hızlandırmak için bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz önemlidir. Vücuttaki iltihabı azaltmak ve mukus üretimini kontrol altına almak için bazı besinleri tüketebilirsiniz. İşte gribe iyi gelen besinler!

Zencefil, bal ve limon karışımı

Hastalık denildiğinde akla gelen bu besinleri bir araya getirerek tüketebilirsiniz. Zencefil, bal ve limon, grip belirtilerini hafifletmede oldukça etkilidir. İçerdikleri antimikrobiyal özellikler sayesinde güçlü bir destek sunarlar. Özellikle bal, boğaz ağrısını yatıştırmaya yardımcı olur.

Karışımı yapmak için 1 çorba kaşığı zencefil rendesi, 1 yemek kaşığı bal ve 1 limonun suyunu karıştırmak yeterli olacaktır. Günde birkaç defa içebilirsiniz.

Ekinezya çayı

Bağışıklığı toparlayan, güçlendiren ekinezya grip semptomlarını önleyebilir. Olası grip riskine karşı sizi koruyabilir. Aynı zamanda iyileştirici özellikler sağlar. Ekinezya çayı yapmak için 1 çay kaşığı bitkiyi 1 bardak sıcak suya eklemek yeterlidir.

Ihlamur çayı

Sıkça tüketilen bitki çayları arasında yer alan ıhlamur, şifalı bir bitki olarak bilinir. Boğaz ağrısını yatıştırarak iltihaplı bölgedeki mikropların temizlenmesine yardımcı olur. Ihlamur çayı hazırlamak için 1 çay kaşığı ıhlamur çiçeğini 1 bardak sıcak suda demleyebilirsiniz.

C vitamini

Bağışıklık sistemini güçlendirmek birçok hastalığa yakalanma riskini büyük ölçüde düşürebilir. Bunun için takviye gıdalar tüketebilirsiniz. Portakal, greyfurt, limon, kivi, çilek, brokoli, ıspanak ve domates bol miktarda C vitamini içerir.

Et suyu ve tavuk suyu

Vücudun sıvı ihtiyacını karşılamak ve faydalı besinler tüketmek için et suyu veya tavuk suyu iyi bir seçenek olabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bu besinlerin doğal olmasıdır. Doğal et veya tavuk suyu, bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun güçlenmesine yardımcı olur.

Sarımsak

Doğal bir antibiyotik olarak bilinen sarımsak, gribal enfeksiyonların tedavisinde etkili bir rol oynar. Antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip olan sarımsakta bulunan allisin maddesi, bakteri ve virüslere karşı savaşır. Sarımsak, vücut için adeta doğal bir serum etkisi yaratabilir.