Süresi dolmasına rağmen göreve başlamadı

Miss Turkey 2024'te birinci olan İdil Bilgen, Bingöl'ün Yayladere ilçesine doktor olarak atanmıştı. Ancak, 15 günlük süresi dolmasına rağmen göreve başlamadığı ve bu süre içinde herhangi bir başvuru yapmadığı öğrenildi. Bilgen'in, mazeret dilekçesi vermemesi durumunda bir sonraki devlet hizmeti kurasına katılma hakkı bulunuyor.

12punto

Miss Turkey 2024 güzellik yarışmasında, 20 finalist Türkiye'nin en güzel kızı unvanı için kıyasıya mücadele ederken, birinci seçilen Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezunu İdil Bilgen'e yönelik sert yorumlar tartışma konusu oldu. Bilgen, röportajlarında doktor olarak kariyerine devam etmek istediğini ve onkoloji alanında uzmanlaşmayı planladığını belirtmişti.

Bingöl'ün Yaylıdere ilçesine atandı 

Genç doktor İdil Bilgen'in Sağlık Bakanlığı'nın 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasıyla Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki Toplum Sağlığı Merkezi'ne atandığı açıklandı. 1650 rakımlı ve Türkiye'nin nüfus bakımından en küçük 3'üncü ilçesi olan Yayladere halkı Bilgen'in bölgeye gelmesini bekliyor.

Süresi dolmasına rağmen göreve başlamadı

Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda Türkiye Güzeli seçilen İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı'nın 118. dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında Bingöl’ün Yayladere ilçesine doktor olarak atanmasına rağmen, 15 gün geçmesine karşın görevine başlamadı. Bu süre zarfında herhangi bir başvuru yapmayan Bilgen’in, göreve başlayabilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü’ne 2 ay içerisinde mazeret dilekçesi sunma hakkı bulunuyor. Eğer belirtilen süre içinde mazeret dilekçesi vermezse, 6 ayda bir düzenlenen bir sonraki Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasına başvuru yapabileceği ifade edildi.