Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Avrupa’da aşırı sağ yükseldi, Metiner AKP’yi uyardı: 'Ne yapıp edip...'

Avrupa Parlamentosu’nda aşırı sağın yükselişinin Türkiye’yi de etkileyeceğini savunan eski AKP Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, "Türkiye’ye muhtemel yansımaları konusunda şimdiden zihni hazırlıkların yapılması ve muhtemel senaryolara göre çözüm yollarının yeni bir siyasi akılla hazırlanması tedbir açısından şart” değerlendirmesini yaptı.

Avrupa’da aşırı sağ yükseldi, Metiner AKP’yi uyardı: 'Ne yapıp edip...'

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Avusturya'nın ardından Fransa'da aşırı sağ partiler ilk sıraya yerleşti. Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner "Avrupa’da aşırı sağın yükselişi bizi etkiler mi?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. 

Metiner, yazısının ‘Türkiye’de Riskli Alanlar’ başlıklı kısmında ‘sığınmacılar sorunu, ekonomik sorun, Suriye’nin kuzeyi ve Kürtlük sorunu’ maddelerini sıraladı.

“Ne yapıp edip ekonomik sorunu çözmemiz şart” diyen Metiner, “Aksi takdirde sığınmacılar sorunuyla eklemlenip yanlış ve tehlikeli siyasi mecralara ülkemizin taşınmasına sebebiyet verebilir. Bu durumda “Herkese bol keseden dağıtacağı”nı söyleyerek popülizm yapan partiler pekâlâ sandıktan çıkabilir. Veya siyasal istikrarı bozacak yeni bir seçenek olarak siyaset sahnesine oturabilirler” ifadelerini kullandı.

Metiner’in yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Burada sorun şudur: Gözle görülür bir demografik değişime dönüşecek kalıcılık, yükseltilmek istenen etnik milliyetçilikle beraber yabancı düşmanlığına dönüştürülebilir. Ekonomik sorunu ne yapıp edip çözmemiz şart. Aksi takdirde sığınmacılar sorunuyla eklemlenip yanlış ve tehlikeli siyasi mecralara ülkemizin taşınmasına sebebiyet verebilir. Bu durumda “Herkese bol keseden dağıtacağı”nı söyleyerek popülizm yapan partiler pekâlâ sandıktan çıkabilir. Veya siyasal istikrarı bozacak yeni bir seçenek olarak siyaset sahnesine oturabilirler.

AK Parti şayet bu sorun alanlarını giderici adımlar atmazsa hızlıca milletin umudu olmaktan çıkar ve buradan doğacak siyasal boşluğu korkarım ki aşırı sağ argümanları kullanan partiler kullanır."


Haber Kaynağı : 12punto