Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,9915
Dolar
Arrow
34,2844
İngiliz Sterlini
Arrow
44,3446
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.715

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı saldırıyı önceden gördü: 'PKK'ya eylem yaptırırlar'

Başkent Ankara’da, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerinin önünde terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda şehitlerin ve yaralıların olduğu bildirilirken Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı mesajı sosyal medya gündem oldu. Yaycı, "PKK’nın ülke içinde eylem yapamaz hale geldiği bu ortamda, terörist elebaşına yapılan çağrı nereden çıktı?’ dedik ya… Bunun üzerine bu kurguyu yapanlar, ‘PKK bitmedi’ dedirtmek için bundan sonra PKK’ya eylem yaptırırlar” demişti.

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı saldırıyı önceden gördü: 'PKK'ya eylem yaptırırlar'

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerinin önünde terör saldırısı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada saldırıda şehit ve yaralıların bulunduğunu duyurdu. Güvenlik güçleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

EMEKLİ GENERAL CİHAT YAYCI "SALDIRI OLABİLİR" DEMİŞTİ

Saldırı öncesi yaptığı açıklamada olası terör eylemlerine dikkat çeken Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, terör saldırısını adeta önceden işaret etmişti. Yaycı, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“‘PKK’nın ülke içinde eylem yapamaz hale geldiği bu ortamda, terörist elebaşına yapılan çağrı nereden çıktı?’ dedik ya… Bunun üzerine bu kurguyu yapanlar, ‘PKK bitmedi’ dedirtmek için bundan sonra PKK’ya eylem yaptırırlar.”

SALDIRI BAHÇELİ’NİN ÖCALAN AÇIKLAMASININ ARDINDAN GELDİ

Saldırının, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’la ilgili yaptığı tartışmalı açıklamaların hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında Öcalan’ı kastederek, “Gelsin Meclis’e konuşsun, terör bitti desin” ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli’nin bu açıklamaları kamuoyunda geniş tepkilere neden olmuştu.

Güvenlik birimleri, saldırının arka planını aydınlatmak ve failleri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililerden gelecek yeni açıklamalar bekleniyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Cihat Yaycı Ankara TUSAŞ saldırı PKK