Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Ömür Bilge davası görüldü: Mahkeme, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin talebini reddetti

Ömür Bilge, boşandığı eşinin bıçaklı ve cinsel saldırısına uğramıştı. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılması gerekçesiyle istinaf yoluna başvurdu. Talepleri reddedildi.

Ömür Bilge davası görüldü: Mahkeme, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin talebini reddetti

Aslı AĞIRDİL - 12punto.com.tr

Kırklareli'nde yaşayan Ömür Bilge, boşandığı eşinin bıçaklı saldırısına uğramış ve ciğeri sönmüştü. Bıçaklanma sonrası cinsel saldırıya da maruz kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde davası görülen olay İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nden döndü. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, sanığın neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama yerine kasten öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılması gerekçesiyle istinaf yoluna başvurdu. Derneğin talepleri reddedildi. Ömür Bilge'nin avukatı Nurbanu Satılmış alınan kararla ilgili 12Punto'ya konuştu. 

MAHKEME BOŞANMA KARARI VERMİŞTİ

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatı Nurbanu Satılmış olayın daha öncesinde birçok saldırı yaşandığını dile getirdi. Ayrıca bıçaklanma sonrası tecavüzden suç duyurusunda bulunduklarını belirten Satılmış şunları söyledi;

"Ömür Bilge eşinin saldırısına uğramıştı. Daha doğrusu boşandığı eşi fakat boşanma kararı henüz kesinleşmemişti. Boşanma davası görülmüş ve tarafların boşanmasına karar verilmişti. Hatta çocukların da velayeti ortak anne ve babaya bırakılmıştı. Daha sonra da eşi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı ve ciğeri söndü. Çok ağır bir operasyon geçirdi. Ölümden döndü. Bu aralarındaki ilk olay değildi. Daha öncesinde bileklerini kesmiş, bardakla, parfüm şişesiyle, elektrik kablosuyla saldırmış. Çok ağır travmatik olayları vardı. Olayın gerçekleştiği gün bıçaklanma sonrası birde tecavüz olayı var. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunmuştuk." 

“KENDİMİ KORUMASAYDIM KALBİME DE GELEBİLİRDİ”

Sanığın öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Av. Satılmış, mahkemenin netice sebebiyle ağırlaşmış yaralamadan ceza verdiğini belirtti. 

Satılmış şunları aktardı; 

“Dava Kırklareli'nde görüldü. Mahkeme mahkumiyet kararı verdi. Biz adam öldürmeye teşebbüs için bastırdık çünkü adamın daha önceden sürekli ‘seni öldüreceğim’ tehditleri vardı. Fakat mahkeme neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralamadan ceza verdi.  Aynı zaman da tecavüzden de verdi. Tecavüz konusu bizim için çok önemliydi çünkü tecavüz konusunda üyelerden birinin karşı oyu var. Tecavüz iddiası ispatlanmamış diyordu. Ona rağmen mahkeme tecavüzden de hapis cezası verdi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi kararı onadı. Şu an Hakan Bilge, Ömür Bilge'nin eski eşi hem tecavüzden hem de netice sebebiyle ağırlaşmış yaralamadan ceza almış durumda. Dosya şimdi Yargıtay’a gidecek.

Bıçaklama olayı var, kolunun altına bıçak darbesi almış. O da ciğere çok yakın olduğu için ciğeri söndürmüş ve ağır yaralamaya sebep oldu. Ömür Bilge'nin ifadesi de şu; 'elindeki bıçağı sallıyordu. Ben kapandığım için koltuk altıma geldi. Kendimi korumasaydım kalbime de gelebilirdi, boğazıma da'

Orada aslında öldürme gayesi var. Adam zaten uyuşturucu kullanıyor ve etkisi altında. Fakat mahkeme öldürmeye teşebbüs değil ağır yaralama dedi. İstinafta hala öldürmeye teşebbüs olmadığını söylüyor."

HAKİM ‘NİYE BAĞIRMADIN’ DİYE SORDU

"Neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralamadan 5 yıl, nitelikli cinsel saldırıdan 10 yıl hapis. Toplam 15 yıl hapis cezası aldı. Öldürmeye teşebbüsten 20-25 yıl alması için çabalıyorduk. Buradaki başarımız tecavüzden ceza alması. Hakim şunu sordu; Bağırdın mı? Niye bağırmadın? Bıçaklamış kadını sonra yarasına pansuman yapma bahanesiyle kadını soyduktan sonra tecavüz etmiş. Yaralanırken bile bağıramamış kadın. Sonuçta bıçaklanmış ve bağırsaydım bu sefer beni öldürecekti diyor"

“KOCASI BUGÜN DE ÖLDÜRMEMİŞ”

"En büyük tanığı kızlarıydı. Kız babası aleyhine tanıklık etti. Her şeyi anlattı; 'babam evde annemi hep dövüyordu. Bardakla, parfüm şişesiyle saldırmıştı'  O kadar çok davaları ve uzaklaştırma kararı var ki... Annesinin eviyle Ömür'lerin evi karşılıklıymış. Ömür’ün babası her sabah uyanıp camdan kızına bakarmış ve şunları söylermiş; İyi yürüyor. Kocası bugün de öldürmemiş,  şükür'

Satılmış, karar duruşmasının olduğu gün Ömür Bilge'nin kendisine söylediklerini dile getirdi; 'eğer hapisten çıkar ve ceza vermezlerse nolur benimle otogara kadar gelir misiniz yoksa beni öldürür yollarda?'. Kadın şimdi hapise girdiği için de korkuyor. ‘Bu sefer çıkınca beni öldürecek’ diyor. ‘Senin yüzünden 15 yıl yattım’ deyip çıkınca da benim başıma bela olacağından korkuyor."


Haber Kaynağı : Aslı Ağırdil

ömür bilge önce çocuklar ve kadınlar derneği