Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özdağ’dan Hakan Fidan’a: Erdoğan’ın ıslak imzası ABD'ye özel kurye ile gönderilmiş midir?

Saadet Partisi-Gelecek Partisi Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, TBMM’de yapılan İsveç'in NATO’ya alınması oylamasının ardından, ABD Kongresi’nin Cumhurbaşkanı kararının ıslak imzalı aslını görmek istediği ve F-35 ile F-36'larla ilgili iddiaları meclis gündemine taşıdı.

Özdağ’dan Hakan Fidan’a: Erdoğan’ın ıslak imzası ABD'ye özel kurye ile gönderilmiş midir?

Kuzey Atlantik Antlaşmasına (NATO) İsveç Krallığının Katılımına İlişkin Protokol'ün onaylanmasına dair kararın TBMM'de kabul edilerek Resmî Gazete'de yayımlandığını vurgulayan Özdağ, ABD Kongresi’nde kararın Cumhurbaşkanı ıslak imzalı aslının görülmek istendiğini belirtti. Özdağ, Bu durumun ivedi bir şekilde aydınlatılması kadim bir geleneği bünyesinde barındıran Türk Dış Politikasının itibarı ve her şeyden önemlisi Türk milletinin onur ve hassasiyeti için önem arz etmektedir" dedi.

Özdağ, sunduğu soru önergesinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan şu sorularına yanıt istedi: 

-Resmî Gazete'de yayımlanmasına rağmen, ABD Kongresi'nin, Kuzey Atlantik Antlaşmasına (NATO) İsveç Krallığının Katılımına İlişkin Protokol'ün onaylanmasına dair karara ilave olarak Cumhurbaşkanı’nın ıslak imzalı aslını da görmek ve emin olmak istediği iddiaları doğru mudur? Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ıslak imzalı söz konusu belgesi ABD'ye özel bir kurye ile gönderilmiş midir?

-Türkiye'ye F-16 satışı, mevcut F-16'ların modernizasyonu için ABD ile ne gibi bir ilerleme sağlanmıştır?

-Türkiye'nin F-35 programına dahil edilmesi için gerekli girişimler yapılmakta mıdır? Süreç ne durumdadır? İsveç'in NATO'ya üyeliğinden sonra söz konusu durum için nasıl bir süreç planlaması yapılmıştır.?

-Türkiye, bugüne kadar F-35 program ve projesi için ne kadar ödeme yapmıştır? Yapılan ödemelerin karşılığında ülkemiz ne gibi kazanımlar elde etmiştir?

-Hükümet, F-16 almak için İsveç’in NATO üyeliğine onay verdiği iddiaları sürerken, ABD Kongresinden F-16’lara onay çıktığı haberleri medyaya düşmüştür. Yine aynı zaman dilimi içinde Yunanistan’a, bizim üretim ortağı olduğumuz ama bize verilmeyen 40 adet yeni nesil F-35 savaş uçaklarının hem de 8,6 milyar ABD dolarına verildiği doğru mudur?

-Türkiye’nin de 40 adet eski nesil F-16 savaş uçakları için  22 milyar ABD doları ödeyecek olması konusunda medyaya yansıyan haberler doğru mudur?

-Yunanistan’ın 40 adet yeni nesil F-35 savaş uçakları için 8.6 milyar ABD doları, Türkiye’nin ise eski nesil F-16 savaş uçakları için 22 milyar ABD doları ödeyecek olması NATO konsepti ve programları için daha önceden belirlenen Türkiye ile Yunanistan arasındaki yüzdelik oranlara uygun mudur? Bu konuda herhangi bir diplomatik girişim yapılmakta mıdır?


Haber Kaynağı : 12punto

Hakan Fidan protokol Recep Tayyip Erdoğan soru önergesi TBMM selçuk özdağ