Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tantan’dan Hüdapar tepkisi: Cumhur İttifakı Hüda Par’ı yanında taşımaya devam edecek midir?

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu TBMM kürsüsünden Türkiye'nin bölünmesini isteyen federasyon, eyalet gibi sistemlerin tartışılması gerektiğini söyledi.

Tantan’dan Hüdapar tepkisi: Cumhur İttifakı Hüda Par’ı yanında taşımaya devam edecek midir?

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun yaptığı konuşma tepkilere neden oldu. Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, “Hüda Par başkanına özerklik, federasyon fikirlerini kim söyletmektedir?” diye sordu.

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Diyoruz ki, aynen okuyorum bakın: Biz 'Olumlu ve olumsuz tüm yönleri ile eyalet sistemi, özerklik, federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilmelidir' diyoruz."

Yapıcıoğlu’nun tartışmalı sözlerine bir tepki de Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’dan geldi. Tantan sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye şehitlerine ağlarken halkı Meclis kürsüsünden tahrik eden HüdaPar başkanına özerklik, federasyon fikirlerini kim söyletmektedir? AKP’nin himayesinde Meclis’e giren bu zatın fikirleri için AKP ne düşünmektedir?

Artık eteklerdeki taşlar dökülmeli, kim milli kim gayri milli eylem düzeyinde meydana çıkmalıdır. Türkiye’de özerkliği, federasyonu gündeme getiren her kimse bu emperyalizmin amacına hizmet eder. Emperyalizmden yana olanlarla milli olanlar arasında seçim yapma zamanıdır.

Cumhur İttifakı ortakları, seçime kendileri ile birlikte giren HüdaPar’ı yanında taşımaya devam edecek midir? Edecek ise özerklik ve federasyon hakkında ne düşünmektedirler? Değil ise neden bu yapıyı kendinize ortak etmişlerdir?

HüdaPar başkanı özerkliği, federasyonu hangi millet adına istiyor? Türk milleti adına konuşmayan birinin TBMM’de ne işi var? Seçimden önce cansiparane HüdaPar’ı savunanların sessizliği manidardır.

Arşivlerde kayıtlı, hafızalarda bilinen şahısların Amerika’nın projesi olan şehir devlet, kantonlara ayrılma gibi bölücü fikirlerinin yüce Meclis’te savunulmasına kim göz yummaktadır? Türkiye’yi bölmek isteyenlere karşı Meclis neden sessizdir?

1999-2001 arasında terör, kararlı mücadele sonunda bitirildi. 2002’de sıfır terörle hükümeti devralıp Oslo’da organize suç örgütü ve terör örgütüyle, İngiliz istihbaratının başkanlğında masaya oturanlar anayasal suç işlemişlerdir.

Şunu herkesin bilmesi gerekir: Türkiye asla üniter devlet özelliğini kaybetmeyecek, ülkemizi bölmek isteyen vatan hainleri Türk milleti tarafından yargılanacaktır. Kimse meydanı boş buldum sanmasın, Türk milleti her zaman ülkesini savunacaktır.

Şehitlerimizin acısını yaşarken, yasımızı tutarken Meclis kürsüsünden özerklik diye tutturan birine milletimiz gerekli cevabı verecektir.”


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhur İttifakı HÜDA PAR TBMM Genel Kurulu Zekeriya Yapıcıoğlu sadettin tantan